Karbonat Deyip Geçmeyin! O Etkisi Başka Bir Görüntü Sağlıyor! Mutlaka Denemelisiniz!

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan karbonatın tek yeri mutfaklar değil. Birçok faydası bulunan karbonatın ayak bakımına da gözle görülür bir etkisi oluyor. Peki karbonatla ayak bakımı nasıl yapılır?

Kuru deri, egzama, çatlak topuklar, kaşıntılar, tırnakta sararma ve mantar gibi problemler ayaklarda sık rastlanan problemlerden biridir. Bu sorunlar görsel açıdan da kötü olacağı gibi, kişide ağrılar da yaratabiliyor. Fakat böyle durumlarda karbonat kişiye çok büyük bir fayda sağlayabiliyor.

KARBONAT MUCİZESİ

Karbonat, ayakta oluşan çoğu sorunun önüne geçebilmektedir. Ayakları rahatlatmak, bakım yapmak ve ağrıları dindirmek gibi faydaları olan bu ürün, gün boyu ayakta kalmak zorunda olan kişiler için de çok faydalı bir ürün olabilmektedir. Fakat bu faydalar yalnızca ayak ile sınırlı değil. Bir sosyal medya kullanıcısının tesadüfi bir şekilde bulmuş olduğu yönteme göre; karbonat, acılı arı sokmaları ve sivrisinek ısırıklarına çare de olabiliyor. Piknik veya böyle bir durumla karşılaşabilecek bir yerde bulunduğunuz zaman yanınızda kabartma tozu veya karbonat götürün. Böyle bir durumla karşılaşırsanız eğer, kabartma tozu veya karbonatı su ile karıştırıp arının soktuğu ya da sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Vücuttaki acıyı alacak ve kızarıklığı geçirecektir.

KARBONATLA AYAK BAKIMI

Karbonat ile ayak bakımı yapmak için, geniş bir leğen içerisine sıcak su koyun. Ardından 4 yemek kaşığı karbonatı ekleyin ve suda eriyene kadar bekleyin. Daha sonra ise yarım saat boyunca ayaklarınızı suda bekletin. Bu sayede ayaklardaki ölü deriler yumuşayacak ve ayaklar temizlenmiş olacaktır.

KARBONATIN FAYDALARI

Karbonatın yalnızca ayak sağlığı için değil, vücuda da genel anlamda birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Karbonat sayesinde kas ağrıları azalır.
  • Karbonat böbrek sağlığı için çok faydalıdır.
  • Karbonat sayesinde kanser hastalarının almış olduğu kemoterapinin yan etkileri azaltılabilir.
  • Kokuları nötrleştirmeye yarayan karbonat, kirden arınma sağladığı için el temizliğinde de kullanılabilir.
  • Yara ve cam kırıklarında karbonat kullanılırsa yaraların iyileşme süreci hızlanır.
  • Sporcular tarafından kullanılan karbonat kapsülleri, performans arttırıcı etkiye sahiptir.
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde karbonat, diş temizliği ve diş beyazlatma da sıklıkla tercih edilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri