Minamol şurup genellikle çocuklarda ortaya çıkan bazı hastalıkların ağrı ve yüksek ateş belirtilerini hafifletmek için kullanılan bir ilaçtır. Minamol şurubun bazı yan etkileri bulunabilir. Minamol şurup kullanımından önce doktora danışılması tavsiye edilir.
MİNAMOL ŞURUP NEDİR?
Minamol şurup pediatrik bir ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Çocukların ve hap yutamayan yetişkinlerin kullanımına uygundur. Minamol şurubun etkin maddesi parasetamoldür. Parasetamol hafif ve orta şiddetli ağrılar ile yüksek ateşin belirtilerinin azaltılması ve rahatlatılmasında yardımcı olur.
MİNAMOL ŞURUP NE İŞE YARAR?
Minamol şurup ağrı ve ateşi azaltmak için kullanılır. Özellikle baş ağrısı, diş ağrısı, bel ağrısı, grip, nezle gibi durumlarda kullanılır. Ayrıca, belirli ilaçların yan etkilerini azaltmak için de kullanılabilir. Minamol şurup kullanımı, özellikle etanol (alkol) alımından sonra karaciğer hasarına neden olabilen ağrı kesicilerden daha az risklidir. Ancak, dozajına dikkat edilmesi gerekir, çünkü aşırı dozajda zehirlenmeye neden olabilir.
MİNAMOL ŞURUP FİYATI NE KADAR?
Minamol şurup eczane fiyatı 47,13 TL’dir. İlaç fiyatları genellikle satış yerine, şehre, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.
MİNAMOL ŞURUP NASIL KULLANILIR?
Minalol şurup, doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği dozaj ve sıklıkta kullanılmalıdır. Dozaj, yaşa, ağrının şiddetine ve diğer sağlık koşullarına göre değişebilir. Minalol şurup, önerilen dozajda tüketilmelidir. Önerilen dozaj, genellikle bir kaşık (5 ml) veya iki kaşık (10 ml) olabilir. Minalol şurup, aç veya tok karnına alınabilir. Önerilen kullanım sıklığı ve süresi, genellikle 4-6 saatte bir olabilir.
6 yaştan büyük çocuklar ve tablet yutmada zorlanan yetişkinler için "Minamol Plus 250 mg/5 ml şurup tavsiye edilir. İlacın doktor tavsiyesi olmadan 3 günden fazla sürede kullanılması önerilmez.
MİNAMOL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELER?
Minamol şurup genellikle güvenli bir ilaçtır ve çoğu insan için yan etkisi olmaz. Ancak, bazı durumlarda aşırı dozaj veya uzun süreli kullanımda Minamol şurubun yan etkileri, görülebilir. Aşağıdakiler bazı olası yan etkilerdir:
- İshal
- Kusma
- Mide bulantısı
- Karın ağrısı
- Yüzde veya dilde şişme
Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve kendi kendine geçer. Ancak, eğer bu yan etkilerin bir kısmı ciddi veya devam ediyorsa, doktora danışılmalıdır. Ayrıca, aşırı dozajda parasetamol zehirlenmesine neden olabilir. Bu durumda, mide bulantısı, kusma, karaciğer hasarı ve bazen de karaciğer yetmezliğine neden olabilir. Bu yüzden, dozajına dikkat edilmesi gerekir.