Çamaşırların Güzel Kokması İçin Neler Yapılır? Güzel Çamaşır Kokusu İçin…

Yıkanılan kıyafetlerin üzerlerinde kalan kokular kişinin daha temiz ve huzurlu hissetmesini sağlamaktadır. O temiz ve güzel koku bilinçaltını da olumlu bir şekilde etkiler. Peki çamaşırlarınızın daha güzel kokması için neler yapılabilir? Detaylar haberde…

Şişenin içerisindeyken kokladığınızda mis gibi bir koku yayan deterjanla çamaşırlar yıkansa bile bazen en başta koklanılan kokudan eser kalmıyor. Peki bu durumun sebebi ne? Çamaşırlarınızın güzel kokması için hangi yöntemler uygulanabilir? İşte güzel kokulu çamaşırlara ulaşmak için kolay birkaç tüyo…

DETERJANIN MİKTARINI İYİ AYARLAMAK

Çamaşırlar makine tarafından yıkansa bile makineyi çalışmaya hazırlayan siz olacaksınız. Bu yüzden yıkanacak çamaşırlar için gereken deterjan miktarını iyi ayarlamalısınız. Eğer çamaşır deterjanı fazla konulursa koku ağırlaşabilir ve çamaşırlar tam olarak deterjandan arınmayabilir. Bu yüzden makineye atılan deterjanın miktarı çok önemlidir. Bu miktar ayarı için çamaşır deterjanlarının arkasında yer alan yönergeye göre miktar ayarını yapabilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE KİREÇ OLUŞUMU

Çamaşırlar uzun veya kısa süreli çeşitli modlarda yıkansa bile kötü koku devam ediyorsa sebebi çamaşır makinesinde oluşan kireçler olabilir. Kireçlenmiş bir çamaşır makinesinin yıkama performansı düşer ve makine çamaşırları iyi temizleyemez. Ayrıca kireçlenmiş durumda olan çamaşır makinesi, çamaşırlarda da kireç kalıntılarına sebebiyet verebilmektedir. Bu durumu önlemek adına çamaşır makinesinin bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. Ayrıca marketlerde bulunan çamaşır makinesi temizleyicileri de bu duruma yardımcı olabilir.

ÇAMAŞIRLAR BEKLETİLMEDEN ASILMALI

Çamaşırları yıkandıktan sonra makinede veya dışarıda çok bekletirseniz çamaşırlarınız nemli durumda olduğu için bakteri ve mantar oluşumuna sebebiyet vererek kötü kokmaya başlayabilir. O yüzden çamaşırlar vakit kaybetmeden asılmalıdır.

YUMUŞATICININ MİKTARINI İYİ AYARLAMAK

Deterjanda olduğu kadar yumuşatıcıda da miktarı iyi ayarlamak önemlidir. Kokunun kalıcı olması için çamaşırlarınızı eşit oranda yumuşatıcıyla yıkamalısınız. Eğer yumuşatıcıda kalıcı kokular aranıyorsa parfümlü yumuşatıcılar tercih edilebilir.

ÜTÜ YAPARKEN YUMUŞATICI KULLANMAK

Yumuşatıcıyı, çamaşırlarınızı makinede yıkadıktan sonra ütülerken de kullanabilirsiniz. Ütünün suyuna çok az miktarda damlatılan yumuşatıcı sayesinde buharla birlikte yumuşatıcının güzel kokusu kıyafetlerinize ulaşır ve daha kalıcı bir kokuya sahip olursunuz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri