Etin Kilosu 200 TL Oldu! Yılbaşından İtibaren 3 Zam! Uzman İsim Açıklama Yaptı…

Kırmızı etin fiyatı kasaplarda 200 TL’nin üzerini gördü. Yılbaşından beri 3 kere zam gelen kırmızı et yükselmeye devam edecek gibi görünüyor. Fiyatları gören vatandaş kırmızı et yiyemez oldu. Peki bu durumun önüne nasıl geçilecek? İşte detaylar...

Kırmızı ete yılbaşından beri toplamda 3 kez zam geldi. Son bir ayda ete gelen zam oranı ise %30 olarak açıklandı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Canlı hayvan şu an geliyor ama kesim için de hayvan getirilecek. ESK anlaşmalarını yaptı ve bu ay içinde karkas et getirmeyi planlıyor. Fakat ESK’nın nasıl bir satış politikası olacak bilemiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

İTHAL ET GETİRİLECEK

İstanbul ilinde kuşbaşı etin kilosu 200 TL’yi geçti. Kıyma kilosu ise 200 TL’ye dayanmışken bu fiyatlar semtlere göre değişiklik gösterebiliyor. Konuyla ilgili İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi bazı açıklamalarda bulundu ve bu ay içerisinde karkas et ithalatına başlanacağını söyledi.

Aydın Tüfekçi etin kilosunun 200 TL’ye ulaştığını söyleyerek Bakanlık, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapmış oldukları görüşmelerin sonucunda bu ay içerisinde hayvanın yalnızca gövdesinden oluşan parça anlamına gelmekte olan karkas eti ithalatına başlanacağını söyledi. Zam konusu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı ve hayvancılık daire başkanıyla iletişim halinde olduklarını söyleyen Tüfekçi, ESK’nın Balkanlardan karkas eti ithal etme kararı aldığını belirtti.

ARD ARDA 3 ZAM

2023 yılı ile beraber gelen zamlar arasında kırmızı et de yer aldı. Yeni yıl zammı ile kırmızı etin kilogram fiyatı 200 TL’nin üstünü gördü. Bu zamlarla birlikte kuzu kemiksiz et 315 TL’ye kadar çıktı. Bir ayda ete gelen zam oranı ise %30 olarak açıklandı. Son bir haftada gelen zamların %15’i bulduğunu söyleyen Tüfekçi, Şu anda İstanbul’da kuzu karkas etin fiyatının 135-140 TL’ye dayandığını, dana karkasın ise 130 TL civarında olduğunu söyledi. Son gelen zamlarla ise kuzu etin toptan satışının 105 TL’den 140 TL’ye, dana etinin ise 98 TL’den 130 TL’ye çıktığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri