Az Su İçenler Dikkat! Sağlık Sorunlarının Ana Temeli Su! Eğer Az İçilirse…

Birçok insan hayatında suya çok önem vermese dahi su, insanın ve evrenin vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsanlar çoğu zaman nasıl geç yaşlanacağını ve doğal yaşlanmanın nasıl olacağı sorularına cevap arıyor. Bu sorunun en iyi cevaplarından olan su içmek, birçok hastalığının önüne geçtiği gibi, insan vücuduna birden fazla yarar sağlıyor. Her gün belirli miktarda su içmek kişinin çeşitli hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. İşte detaylar...

Temel bir besin kaynağı olan suyun yararları çok fazladır. Her gün 8 ila 10 bardak aralığında su içmek kişinin metabolizmasını hızlandırır, kilo verme sürecinde etkili olur, organların daha iyi çalışmasına destek olur, cilde kaybedilen nemini geri kazandırır ve bunun gibi daha birçok fayda sağlar. Bir gün içerisinde içilecek su miktarı kişinin vücut kitle endeksine göre değişiklik gösterebilir fakat bu miktar ortalama olarak 8-10 bardaktır.

SU ÖMRÜ UZATIYOR

Yapılan araştırmalar ile yeterli miktarda içilen suyun vücudun yaşlanma süresini yavaşlattığı ortaya çıktı. Düzenli su içildiğinde vücuttaki hücrelere oksijen ve besin taşınır, vücut ısısını dengelemeye yardımcı olur, cildin daha parlak ve nem açısından iyi bir durumda olmasını sağlar, vücutta birikmiş olan gereksiz ve fazla maddeleri dışarı atmaya yardımcı olur. Bu gibi faydalar görünce ise vücut, daha dinç kalır ve kişi daha yavaş yaşlanır.

Suyun düzenli olarak tüketilmesi vücut sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar. Suyun içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücudunun nefes almasına yardımcı olur. Araştırmacılar günlük ortalama su içme miktarını erkeklerde 3,7 litre yani tahmini 15,5 bardak, kadınlarda ise 11,5 bardak yani 2,7 litre su tüketilmesini öneriyor.

SU İÇİLMEZSE NE OLUR?

Eğer vücut susuz kalırsa, bu durum birçok hastalığa sebebiyet verebilir. Yeterli miktarda su içmemek yorgunluğa ve uykusuzluğa sebep olabilir. Eğer uyuma sorunları çekiyorsanız günde daha fazla su içmeye gayret gösterin. Kişi gün içerisinde sık sık baş ağrısı çekiyorsa bunun nedeni su tüketiminin az oluşudur. Yeterli miktarda su içilmediğinde bağırsakların işlevi yavaşlar, metabolizma hızı yavaşlar.

Ayrıca su az içildiği takdirde kişinin idrarında koyu renk görülür ve kişide kabızlık ortaya çıkabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri