Gaziantep'te de Grip Salgını Var! Çocuğu olanlar dikkat! 3 Avrupa ülkesi resmi salgın ilan ettikten sonra şimdi Türkiye’de hızla yayılıyor!

Avrupa’da Almanya, Slovakya ve Belçika, grip salgınını resmen duyurdu. Hastanelerdeki grip vakaları hızla artarken Türkiye’de de benzer bir tabloyla karşılaşılıyor. Özellikle çocuklar arasında hızla yayılan salgın yüzünde aciller dolup taştı…

Türkiye’de bir süredir devam eden grip salgını kritik boyutlara ulaşmaya başladı. Dünya çapında etkili olan koronavirüs salgını sonrasında şimdi de grip salgını konuşuluyor. Özellikle Avrupa’da kış mevsimiyle birlikte grip vakalarının sayısı hızla arttı. Almanya ve Slovakya’dan sonra şimdi de Belçika gribi resmi salgın ilan etti. Bu gelişmeyle birlikte dünya çapında gribi resmi salgın ilan eden ülke sayısı 3’e yükseldi.

Belçika Kırmızı Alarma Geçti

Türkiye’de de grip vakalarının özellikle çocuklar arasında hızla arttığı belirtiliyor. Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, grip ve bronşit virüsleri dışında ülkede koronavirüs ve diğer virüslerin halk arasında yaygın olduğu belirtildi. Halk sağlığı yetkilisi, “Hastanelerimizde Kovid-19 vakaları kadar grip vakaları görmeye başladık. Hastaneye yatırılan grip vakalarının Kovid-19 hastalarının sayısını geçmesi çok büyük ihtimal.” ifadeleriyle yaşanan son durumu özetledi. Uzmanlar, grip salgını sürecinde herkesin ellerini iyice yıkamalarını, kalabalık yerlerde maske takmalarını ve hastayken evde kalmalarını tavsiye ediyor. Belçika’da artan grip vakalarıyla birlikte resmi grip salgını kabul eden ülke sayısı 3’e yükseldi.

Türkiye’de Grip Vakaları Artıyor

Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, ülkemizde giderek artan grip vakalarında ortaya çıkan belirtileri sıraladı: “Ateş yüksekliği, burun akıntısı, hapşırık, öksürük gibi genel, benzer üst solunum yollarını etkileyen virüslerin oluşturduğu semptomlar topluluğu diyebiliriz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ülkemizde de dünyada da baskın karakter virüs tipi, influenza olarak ifade edilebilir fakat sadece influenza tipi, virüsü bunu tek başına yapmaz.”

Risk Grubundakilere Aşı Uyarısı

Dr. Başıbüyük 65 yaş üstü, sağlık çalışanı, şeker, akciğer gibi kronik hastalıkları olanlar ile 6-12 yaş arasındaki çocukların risk grubunda olduklarını hatırlattı: “Bu grupta olanlar, temel olarak risk grubunda veya riskli bir iş yapanlar, mutlaka aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Şu anda risk grubunda olanlar, aile hekimlerine giderek, 'Risk grubundayım' derlerse aile hekimleri reçetesi ile eczaneden aşılarını alıp, yine tekrar aile hekiminde grip aşılarını yaptırabilirler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri