Gaziantep'te Hastanelerde Yoğunluk! Randevu Alındığı Halde Uzun Kuyruklar Oluşuyor!

Gaziantep’te yıllardır hizmete veren 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde önceki gün kaydedilen görüntüler, hastanelerde yaşanan yoğunluk krizinin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Randevulu hastaların bulunduğu Poliklinik bölümünde yaşanan yoğunluklar, ‘’İğne atsan yere düşmez’’ yorumlarına neden oldu.

2,5 milyondan fazlainsanın yaşadığı Gaziantep’te hastanelerde yaşanan yoğunluklar her geçen gün artıyor. Kış aylarının gelmesiyle artan grip, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu hastalıkları, kentteki yoğun nüfus, kamu hastanelerinin yetersizliği, özel hastanelerdeki artan muayene ücretleri vatandaşların devlet hastanelerine akın etmelerine neden oluyor.

HASTANE İNŞAATI YARIM KALDI
Kentte yıllardır hizmet veren hastaneler arasında yer alan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin modern hale getirilmesi ve kapasitesinin artırılması için 300 Yataklı Ek Bina Projesi hazırlanmış, 2021 yılında yapılan ihale sonrası yüklenici firma çalışmalara başlamıştı. Ancak artan maliyetler nedeniyle yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle inşaat yarıda kalmıştı.

EK BİNA İÇİN MEVCUT BİNA YIKILDI!
Yeni yapılacak bina için mevcut hizmet binalarından bir tanesinin yıkımı sonrası daha dar bir alanda hizmet vermeye başlayan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde yoğunluk sorunları da yaşanmaya başlanmıştı.

HASTANEDE YOĞUNLUK MANZARALARI
Hastanede önceki gün kaydedilen görüntüler, yoğunluk sorununu gözler önüne serdi. Hastanenin poliklinik bölümüne başvuran hastaların randevularına rağmen dakikalarca sıra bekledikleri görüldü. Öte yandan hastane binası içerisinde hemen her katta yoğunlukların yaşandığı, hekimlerin ve sağlık personelinin iş yükünün oldukça arttığı görüldü.

Sosyal medyada da gündem olan görüntüler, sağlıkta yaşanan sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri