Gaziantep'te Patronların İŞÇİLERE MAAŞ OYUNU!

Gaziantep'te işçiler bir araya geldi ve patronun asgari ücret oyununa isyan etti. Asgari ücrete gelen zam sonrası maaşlarda kurnazlık yapan patronlara bir uyarı da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi…

Özellikle aralık ayının başından bu yana Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında asgari ücret geliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı toplantıların sonucunda 2023 yılında işçiye verilecek asgari ücret kesinleşti. Yeni yıla girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu asgari ücret 8 bin 506 TL oldu. Ancak bazı işverenler işçilerin sigorta günlerinin dahi eksik gözükmesine yol açacak şekilde ödeme yaparak kendilerine menfaat sağlıyor.

Patronlar İşçinin Maaşını Farklı Gösteriyor

Edinilen bilgilere göre bazı patronlar çalışanını asgari ücretli gibi göstermek için maaşının asgari ücret kadarını bankaya yatırıyor. Çalışana geri kalan ödemeyi ise elden yapan işverenlerin bu hareketi sosyal medyada da tartışma yarattı. Fox Haber’in ekranlara getirdiği olayda bu tür kurnazlık yapan işverenlerin sayısı son dönemde artınca işçiler isyan etti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) uyarıda bulunduğu işverenler karşısında birleşen işçiler tepkilerini dile getirdi.

Gaziantep’teki İşçilerden Patrona Tepki

Gaziantep’teki bir işçi Fox Haber’e bu konuda tepkisini dile getirirken, “Normalde bizim ücretlerimizin, mesailerimizin bankaya yatırılıp sigorta günlerimizi o günlerden hesaplatmaları lazım” şeklinde konuştu. Bir başka Gaziantepli işçi ise “Direneceğiz, tek yumruk olduk” diyerek isyan etti. Geçtiğimiz yıllarda da asgari ücreti işçilere vermeyen bazı patronlar, hesaplara yatırdıkları maaş farkını elden geri alıyordu. Bunu tekrar eden işverenlere özellikle 2023 yılından itibaren büyük cezaların verilmesi gündeme geldi.

SGK’dan Patronlara Uyarı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen 2023 yılı asgari ücret hakkında Türk-İş Balkanı Ergün Atalay, 9 bin liradan pazarlığa başladıklarını söylemişti. Ancak komisyonda uzlaşma sağlanamayınca devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi ve Türk-İş’in yer almadığı masan çıkan kararla birlikte yeni asgari ücret 8 bin 506 TL oldu. Asgari ücret, geçen sene aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu, asgari ücretli işçi maaşlarında usulsüzlük yapan patronları uyardı ve yeni yılda büyük cezaların verileceğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri