Ölüm Riskini Azalttığı Açıklandı! Bu İçeceği Evinizden Eksik Etmeyin!

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı yüzyıllardır araştırılmakta olan konular arasında gelmektedir. Bu konu ile ilgili uzun yıllardır yaşayan insanların hayat ve beslenme alışkanlıkları araştırılıyor. Bu kişilerin uyguladıkları yöntemlere bakılıyor. Yapılan son araştırmalara göre oldukça faydalı olduğu bilinene bir içeceğin birçok hastalıktaki ölüm riski oranını %76 düşürdüğü ve uzun yaşamın sırrı ile bağlantılı olduğu fark edildi. İşte o içecek…

Uzun yıllar yaşamak için yapılan araştırmalar sayesinde çeşitli sonuçlar elde edildi. Uzun yaşamın doğal ve düzenli beslenme, hareketli bir yaşam ve daha pozitif bir yaşam enerjisi bulundurmak ile alakalı olduğu görüldü. Beslenme, sağlığa etki eden önemli etkenler arasında yer almakta.

HÜCRE HASARINI ÖNLÜYOR

Son yapılan araştırmalarla birlikte uzun yıllar yaşamanın sırrı olan bu içecek yeşil çay olarak belirlendi. Çay, iltihaplanmayı azaltma ve kanserle savaşa destek olma gibi sağlığa yararlı olan etkileri sebebiyle dünyanın dikkatini çekti. Araştırmacılar bu konuda, çayın hücre hasarını önlediğini ve çay tüketiminin bazı insanlar için ölüm riskini %82 oranında azalttığını keşfetmişlerdir.

Yaşam süresini etkilemekte olan stres tepkilerini düzenlemesi sebebiyle yaşlanma ve yaşa bağlı olan fenotipler üzerinde çok güçlü bir etkiye sahip olduğuna inanılır. Science Direct’in açıklamasına göre: "Uzun ömür ile FOXO3 geninin çeşitli varyasyonları arasında önemli bir ilişki gösterilmiştir." Bu gözlem ile yeşil çay tüketiminin yaşlı insanlar ile arasında olan tüm sebeplere bağlı ölümler arasındaki ilişkileri araştıran farklı araştırmalarla da desteklenmektedir.

YEŞİL ÇAY İÇENLER DAHA FAZLA YAŞIYOR

Sonuç olarak bu araştırmalar sonucu çeşitli sonuçlara ulaşılmıştır. Bununla birlikte, ortak noktalardan biri, hepsinin yeşil çay içme alışkanlığı edinmiş kişiler arasında tüm sebeplere bağlı ölümlerde ciddi azalmalar bulmuş olmalarıdır. Daha spesifik bakılacak olursa, 2006 yılında JAMA’da yayınlanmış olan çalışmalardan birine göre, en çok miktarda yeşil çay tüketen kişilerin kardiyovasküler risklerini %82 oranında azaltmış olduğunu gösterdi. Araştırmalar sonucunda, günde en az 5 bardak yeşil çay içen kişilerin, içmeyenlere göre ölüm ihtimalinin %76 oranla daha az olduğu gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri