Gaziantep'te Ve Türkiye'de Bedelli Askerlik Yapacaklar Dikkat! Bedelli Askerlik 2023 Ücreti Belli Oldu mu? Güncel Bedelli Askerlik Ne Kadar?

Gaziantep ve Türkiye'de bedelli askerlik 2023 fiyatları internette arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında. Peki TÜİK tarafından yapılan enflasyon oranları açıklamaları ile birlikte zam oranları kesinleşmiş oldu. Memur zamları doğrultusunda belirlenmekte olan bedelli askerlik ücretlerindeki son durumlar merak konusu oldu. Detaylar haberde...

Bedelli askerlik ücretleri memur zammının netleşmesi ile birlikte gündemde kendine yer buldu. Ocak ve Temmuz aylarında belirlenmekte olan memur maaşı zamları kapsamında değerlendirilmekte olan bedelli askerlik ücretinin 2023 yılında ne kadar olacağı ile alakalı araştırmalar enflasyon oranlarının netleşmesi ile beraber hızlanmış oldu. Peki 2023 yılında bedelli askerlik fiyatı ne kadar olacak? İşte merak edilen sorular ve cevapları…

2023 BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?

2022 Temmuz ayı itibariyle bedelli askerlik ücreti 80.064,72 TL olarak belirlenmişti. Ocak 2023 ile birlikte bu miktar değişecek. Bedelli askerlik fiyatı memur zammına göre tekrar belirlenecek. Yeni bedelli askerlik fiyatının ise bu haftanın içerisinde açıklanması beklenmekte.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI TAHMİNLERİ NELER?

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret 22 Aralık 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Temmuz 2022’den itibaren 5.500 TL olan asgari ücret fiyatı yüzde %54,7 oranındaki zamla birlikte 8.506 TL’ye yükseltildi.

Şimdi ise memurların maaşına yapılacak zammın ne kadar olduğu yönündeki meraklar devam ederken, asgari ücrete yapılan %50’lik zammın memur maaşına da uygulanması durumunda hangi rakamların oluşacağı konuşuluyor.

Bu durumda ise %50 oranında zam yansıtılan bedelli askerlik fiyatının 80.000 TL’den 120.000 TL’ye kadar yükseleceği tahmin edilen rakamlar arasında bulunuyor.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI NASIL BELİRLENİYOR?

7179 sayılı Askeralma Kanunu’ndaki 9.maddeye göre bedelli askerlik bedeli ücreti memur aylık katsayısına oranla her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor.

2023 BEDELLİ ASKERLİK FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Beklenilmekte olan memur zammı ile birlikte bedelli askerlik ücretinin de açıklanması bekleniyor. Bedelli askerlik ücretinin tahmini olarak içerisinde bulunulan haftada açıklanması bekleniyor.

Bedelli askerlik fiyatı şu an için belirli değil ve konuşulmakta olan tüm rakamlar tahmin üzerinden yürütülüyor. Rakamların doğruluğu konusundaki gerçekler fiyat açıklandığında görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri