Tesla’da Sular Durulmuyor! Sürücü Uyudu, Otopilot Polisten Kaçtı…

Almanya’da sürücüsü uyuyan otopilot modundaki Tesla araç, 15 dakika boyunca polisten kaçtı. 45 yaşındaki sürücü hakkında soruşturma başlatıldı. işte detaylar...

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikçi araç firması Tesla ürünleri ilginç olaylarla haberlerde yer bulmaya devam ediyor. Otopilot özelliği de bulunmakta olan araç en son olarak Almanya’da ilginç bir olayın olmasına sebep oldu. Almanya’nın Bavyera eyaletinde yaşanan bu olayda polislerin 15 dakika boyunca arabayı kovalaması sonucu sonunda sürücü hakkında soruşturma açıldı.

OTOPİLOTA ALIP UYUDU

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir Tesla aracın radarına giren trafik polisleri, araç şoföründe bir gariplik fark etti. Trafik görevlileri şoförün uyumakta olduğunu ve aracın otomatik sürüş sistemi ile kendi kendine ilerlediğini fark etti. Kimliği açıklanmamış olan 45 yaşındaki sürücü, polislerin uyarılarına rağmen hiçbir geri tepki vermedi.

15 DAKİKA BOYUNCA POLİS KOVALADI

110 km sabit bir hızla ilerlemekte olan Tesla aracın peşine takılan polisler, 15 dakika boyunca aracı kovaladı. Polisler 15 dakikalık kovalamacanın sonunda ise şoförü uyandırmayı başardılar. Yapılan incelemeyle ortaya çıkan sonuca göre, sürücünün kullanmış olduğu bir ilaç nedeni ile anormal tavırlar sergilediği ve uyuyakaldığı ortaya çıkarıldı. Bamberg polisi tarafından 29 Aralık’ta yapılmış olan açıklamaya göre ise 45 yaşındaki sürücünün bu olay esnasında uyuşturucu etkisi altında olduğunun söylendiği açıklandı.

ARAÇLARIN SİSTEMLERİ KANDIRILIYOR

Tesla aracının otonom sürüş sistemi, eğer sürücü direksiyonu tutmaz ise çalışmıyor. Düzenli aralıklar ile uyarı vermeye başlayan bu sistem, bir sürenin sonunda da sağ şeride doğru arabayı çekiyor ve aracı durdurarak sistemi kapatmış oluyor. Fakat Tesla aracının otonom sürüş sistemini kandırmayı sağlayan bazı aparatlar mevcut. Bu sayede kişi direksiyonu tutmuyor olsa bile, aparat sayesinde araç, kişi tarafından direksiyonun tutulduğunu zannediyor ve çalışmaya devam ediyor.

EHLİYETİNE EL KONDU

45 yaşındaki bu sürücü hakkında işlem yapmış olan trafik polisleri, sürücüye karayolu trafiğinde tehlikeye sebep olma suçundan soruşturma açtılar. Ehliyetine el konulmuş olan sürücü kişinin bir daha araba sürüp süremeyecek oluşu soruşturma sonucunda mahkemenin kararı ile belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri