Gaziantep'te 2. El Araç Ve Satışda Neler Oluyor? Gaziantep'te Yılların Tecrübesi Galerici Araç Piyasası Hakkında Neler Dedi?

Özellikle Gaziantep'te 2. El Otomotiv'de Yeni yılda araç fiyatların artışa geçeceğini düşünen vatandaşlar oto galerilere hücum etti! Gaziantep'te yıllardır ikinci el araçta marka olan 'ETAP OTO GALERİ' sahibi Sedat Kurt '2023 Başlangıcı dolaysıyla gerek sıfır araç alımlarında, gerekse ikinci elde biz bu yükselişleri ön görmüştük! 2. el araç piyasası alım satımlarında yüzde 13'lük bir artış yaşanacak.' dedi...

Özellikle Gaziantepte ki 2. El Otomotivciler Sitesindeki hareketlilik dikkat çekiciydi. Vatandaşlar uzun mesailer harcasalar da yeni yıl zammından kaçınmak için istedikleri bir araç bulamadılar. Halihazırda yüksek olan ikinci el araç fiyatları nedeniyle vatandaşlar araç alma hayalini yeni yıla bıraktı!

ARAÇ FİYATLARININ YÜKSEK OLMASINDAN ŞİKAYET ETTİLER

Vatandaşların ikinci el araç fiyatlarını yüksek bulmaları, araç alma hayallerini ertelemelerine yol açtı. Gaziantep'te Talip Koca, “Araç fiyatları yukarı fırlamış durumda. Bütçemizi hesapladık ve çok açık veriyoruz. Bu paralarda nasıl alacağız bilmiyoruz. 120 bin TL bandındaki bir araca bakıyorum ama bütçemi aşıyor. Ben 100 bin TL’yi umuyordum ama 130 – 140 bin TL aşağısında bir fiyat mevcut değil.” diyerek fiyatlardan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

GALERİCİLER DE FİYATLARI YÜKSEK BULUYOR

Alıcılar bütçelerine uygun araç bulamazken, galericiler de yüksek fiyatlardan şikayetçi! Sadece araçların değil her şeyin fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Gaziantep'teki galerici, “Ben galericiyim ve bugün ikinci el pazarına gelip son durumlara bakıyoruz. Gerçekten her şeyin fiyatı çok yüksek! Biz aracı alıp üstüne 10 – 15 bin TL koyuyoruz ve vatandaşlar da onu yüksek buluyor. 2023 yılında piyasa yine yüksek olacak gibime geliyor. 60 – 70 bin TL’ye aldığım tarım araçları şu anda 90 – 100 bin liradan satılıyor. Yapacak bir şey yok.” ifadeleri ile durumu özetledi.

GAZİANTEP'TE GALERİCİLER: FİYATLARIN YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Zamdan kaçınmak isteyen vatandaşların bu düşünceleri galericiler tarafından da destekleniyor. Gazaintep'te yıllardır galericilik yapan Etap Otomotiv'inde sahibi olan Sedat Kurt: 'ÖTV indirimi geleceğine yönelik söylentilerin çıkması ile ikinci el piyasasında bir müddet durgunluk yaşandığını söylerken, şu anda piyasanın çok hızlı olduğunu ve 2023 itibariyle eğer Bu talebin devam etmesi halinde Gaziantep'te ki galericilere göre araç fiyatlarında artış yaşanmasına normal bakılması gerektiğini söyledi.'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri