Gaziantep'te toplu taşımaya ve ekmeğe zam gelecek mi?

Gaziantep'te 2022’nin sona ermesine sayılı günler kalırken, zamlarla başlayan koca yıl, zam beklentileri ile sona ermek üzere. Açıklanan asgari ücret rakamının ardından özellikle toplu taşıma ve ekmek fiyatlarına zam talepleri daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.


2022, zamların gündemden düşmediği bir yıl olurken, yılın son günlerine de yine zam beklentisi damgasını vuruyor. Asgari ücretin ardından memur ve emekliler de maaş zamlarının açıklanmasını bekliyor.

Öte yandan asgari ücretteki yüzde 54’lük artış bütün sektörlerde zam beklentilerini de arttırdı. Yeni yılla birlikte bütün harç ve vergilerde artış olacağını belirten iş çevreleri, ürünlerine belirli oranlarda zam yapmaya başladı.

TOPLU TAŞIMA İŞLETMECİLERİ UZUN ZAMANDIR BEKLİYOR

Toplu taşıma ücretlerinde uzunca bir zamandır zam yapılmasını bekleyen toplu taşıma işletmecileri, artık zammın kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında destekleri devam ettirme kararının yeterli olmadığını belirten halk otobüsü ve dolmuş işletmecileri, yeni yılın ilk günlerinde taşıma ücretlerinin arttırılmasını bekliyor.

FIRINLARDA ZAM BEKLENTİSİ ARTTI

İstanbul’da ekmeğe beklenen zammın gelmesinin ardından, Gaziantep’te de ekmeğe zam talepleri daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Fırıncılar artan maliyetler nedeniyle zam taleplerini odalarına iletirken, yeni yılın ilk ayında ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

2022’nin zamlarla başladığını ve zamlarla devam ettiğini belirten vatandaşlar ise  2023’ün en azından zamlarla başlamamasını diliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri