Gaziantep Şehir Hastanesi'ne 3 bin 500 personel alınacak? Şartları neler? İş başvurusu nereye yapılacak? İşte Detaylar

11 yıldır bitmeyen ve yılan hikayesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi nihayet 2023 yılında Akkent Bölgesi’nde hizmete girmesi beklenen Gaziantep Şehir Hastanesi'ne 3 bin 500 personel alınacak... İş başvuru şartları neler? Hangi alanlarda iş başvurusu alınacak...İşte detaylar

11 yıldır bitmeyen ve yılan hikayesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi nihayet 2023 yılında Akkent Bölgesi’nde hizmete girmesi beklenirken şehir hastanesinin yap-işlet-devretin yeni patronu olan aslen Malatyalı ODTÜ mezunu Erman Ilıcalı’nın sahibi olduğu Rönesans İnşaat yapımını hızlı bir şekilde sürdürdüğü belirtildi. Rönesans inşatın Gaziantep’teki üst düzey yönetimi şu an inşaat için sıvacı, boyacı, doğalgazcı ve su tesisatçısı gibi buna benzer işlerde çalışacak elamanlar almaya devam ettiği söyleniyor. Bunun yanı sıra Gaziantep Şehir hastanesine doktor, asisttan, güvenlik, temizlik ve buna benzer hizmet dalında elamın alımı için başvuru formlarının yayınlandığı ve işe girmek içinde işkur aracılığıyla başvurmaları gerektiği de ifade edildi.

Gaziantep Şehir Hastanesi İş Başvurusu – Personel Alımı 2022-2023
Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu binlerce kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Şehir hastanelerinde zaman zaman personel alımları yapılıyor. Sık sık personel alımı yapan şehir hastanelerinden biri de Gaziantep’tir. Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu için mevcut bir iş ilanının olması gerekmektedir. Bu sayede aranan pozisyonlara uygun olan adaylar iş başvurusunda bulunarak kariyerlerine Gaziantep Şehir Hastanesi’nde devam eder.


Sağlık sektörü en çok tercih edilen iş alanlarından biridir. Doktor ve hemşire dışında da bu tür hastanelerde çok farklı departmanlar ve iş kolları yer alıyor. Kendinize uygun ve şartları taşıdığınız herhangi bir iş koluna sizlerde başvurarak kariyerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Gaziantep Şehir Hastanesi 2023 yılı için birçok farklı departmana personel alınacağını duyurdu. Böylelikle 2023 yılının ilk çeyreğinde alımın yapılması bekleniyor. Hangi birine kaç adet personel alınacağı ise henüz gizemini koruyor. Ancak bu sene yapılan personel alımının çok üstünde bir alım yapılacağı öngörülüyor. Çünkü hastanenin birçok farklı departmanı 2023 yılı içerisinde tamamen faal hale geçecek ve daha çok personele ihtiyaç duyulacak.

Gaziantep Şehir Hastanesi İş Başvurusu Şartları Nelerdir?
En çok merak edilen konulardan biri de iş alımında KPSS şartının uygulanıp uygulanmayacağı konusu olmuştur. Özellikle kamuya alımlarda KPSS şartı her zaman aranır. Bunun dışında 4A ya da sözleşmeli olarak yapılan alımlarda ise KPSS şartı aranmaz. Daha önceki alımlarda da görüldüğü üzere Gaziantep Şehir Hastanesi KPSS şartsız personel alımı da yapmaktadır. KPSS şartı aranmayan iş kollarının neler olduğunu sizlerle paylaşacağız.

Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu hakkından yararlanmadan önce hangi şartların arandığına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Yapılan alımlarda genel olarak uygulanan şartlar aşağıda verildiği gibidir:

  • C vatandaşı olmak
  • Kasten işlenen suçlarda 6 aydan fazla hükümlü olmamış olmak
  • Mesleğin getirdiği işleri yapacak herhangi bir fiziki engeli olmamak
  • Akli dengesi yerinde olmak
  • Yapılacak olan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu olmak
  • KPSS puanı gerektiren alımlarda gerekli puan şartını sağlıyor olmak


Tüm bu şartları taşıyan adayların yapacakları başvurular kabul edilir. Ancak bilinmeli ki yapılan bu alımların büyük çoğunluğunda KPSS puanı şartı aranmaktadır. Lisans ve önlisans mezunlarının 2022 KPSS sınav sonuçlarının olması gerekmektedir. KPSS şartı olmadan personel alımı yapılan bölümler ise hizmetli, kaloriferci ve güvenliktir.

Gaziantep Şehir Hastanesi İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu için tek başvuru kanalı Gaziantep Şehir Hastanesi internet sitesidir. Site üzerinden online başvuruda bulunarak seçmiş olduğunuz departmana yönelik başvuruda bulunabilirsiniz. Yapılan tüm başvurular büyük bir titizlikle incelendikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. KPSS puanı en yüksekten başlanarak sırasıyla adaylar belli bir kontenjana kadar mülakata çağrılacaktır. Yapılan bu mülakat sonucunun da olumlu geçmesi durumunda iş sözleşmeniz yapılacak ve hastanedeki görevinize başlayacaksınız.


İş başvurusunda bulunmak için farklı kaynaklardan başvuruda bulunmanıza gerek yok. Tek resmi başvuru kanalı hastanenin kendi internet sitesidir. Öte yandan iş ilanı İŞKUR üzerinden de yayınlanır. Her iki kanalı da takip ederek iş alımı olduğu zaman siz de hızlı bir şekilde iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu için önümüzdeki yılın ilk çeyreğini beklemelisiniz. Elde edilen bilgilere göre yapılacak olan personel alımının 2023 yılının ilk üç aylık döneminde olacağı öngörülüyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi İş Başvurusu Formu
Hangi sektör olursa olsun mutlaka başvuru formlarını doldurmanız gerekmektedir. Siz de Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu formunu doldurarak resmi olarak personel alımına başvurabilirsiniz. Personel alımı için gerekli şartları taşıdıktan sonra bu formu doldurarak siz de hastanenin kadrosuna katılabilirsiniz. Hastaneye yapılan alımların büyük bir çoğunluğu sözleşmeli personel olarak yapılmaktadır. Ancak bu durum belli bir süre sonra işten çıkarılacağınız anlamına gelmez. Belli dönemlerde yapılan düzenlemelerle, sözleşmeli çalışan personeller kadroya alınmaktadır.

Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu formunda sizlerden çeşitli bilgileri girmeniz istenecek. Kişisel bilgilerinizin yanı sıra geçmiş iş tecrübeleriniz, askerliğinizi yapıp yapmadığınız, başvuracağınız iş kolu, KPSS puanınız, öğrenim durumunuz gibi çeşitli sorularla karşılaşacaksınız. Bu sorulan soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeye özen gösterin. Hatalı ya da yanlış girdiğiniz bilgileriniz yüzünden elenebilirsiniz. Hatta göreve başlamış olsanız bile iş sözleşmeniz tek taraflı olarak feshedilebilir. Bu sebepten dolayı başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurmalısınız.


Gaziantep Şehir Hastanesi İş Kolları
Gaziantep Şehir Hastanesi iş başvurusu formunu doldurmadan önce hangi pozisyonlara yönelik alımların yapılacağına dikkat etmelisiniz. Hastaneye yönelik yapılan personel alımları genelde aşağıda verilen iş kollarına yönelik gerçekleşiyor.

  • Teknik elemanlar
  • Güvenlik
  • Temizlik ve çamaşırhane elemanları
  • Teknik personel
  • Garson
  • Aşçı
  • Fizyoterapist
  • Tıbbi atık personeli
  • Bilgi yönetim personeli
  • Yardım masası ve danışmanlar
  • Servis sorumluları
  • Sekreter

Gibi çeşitli iş kollarına yönelik sürekli olarak personel alımları yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri