Antep yöresinde Gribe, Boğaz Ağrısına, Kuru Öksürüğe; Hatta Mide Yanmasına karşı Yüz yıllardır Gaziantep'te bu tarif kullanılıyor! Zeytinyağı limon karışımı

Gaziantep ve Türkiye'de hatta Dünya'da Altın sıvı olarak bilinen zeytinyağının ve güçlü antioksidanlardan olan limonun ayrı ayrı birçok faydası bulunuyor. Ancak bu ikili birleştiğinde adeta şifa kaynağı haline geliyor. İlaçlar kadar etkili olan bu karışım yüzyıllardır kullanılıyor. Vücudu hastalıklardan koruyan ve direnç sağlayan zeytinyağı limon karışımının faydalarını duyanlar mutfağa koşuyor. Yüz yıllardır Antep yöresinde bu tarif kullanılıyor..

Antep ve çevresinde yüz yıllardır insanlar kış aylarında gerek grip, gerek boğaz ağrısı veya mide üşütmelerinde, zeytinyağı ve limon karışımı kullanıyor! Zeytinyağına katılan birkaç damla limon aç karnına tüketildiğinde sadece karaciğerdeki zehrin atılmasında yardımcı olmuyor aynı zamanda sindirim sistemini de temizliyor.

AMERİKALI ARAŞTIRMACILAR YÜZ YIL SONRA KEŞFETTİ

Amerika'da yapılan bir araştırmada zeytinyağı ve limon karışımının vücuttaki tüm zehri attığı ortaya çıktı. Zeytinyağına katılan birkaç damla limon aç karnına tüketildiğinde sadece karaciğerdeki zehrin atılmasında yardımcı olmuyor aynı zamanda sindirim sistemini de temizliyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREREK BEYİN HASTALIKLARINDAN KORUR

Zeytinyağı limon karışımı Alzheimer hastalığından ve ruhsal çöküntüden korunmanıza yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir ve depresyon riskini azalttığı yapılan araştırmalarda ispatlanmıştır. Siz de daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat için kendinize bir iyilik yapın ve aç karnınıza zeytinyağı limon karışımı tüketin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri