“Hızlı tren 2024’te Gaziantep’te…” Mersin-Adana ile Gaziantep arasındaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaları devam eden Mersin-Gaziantep hızlı tren hattının 2024 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, “ 312,5 kilometrelik uzunluğa sahip projenin tamamlanmasıyla, Mersin-Adana ile Gaziantep arasındaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek. ”dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin OSB otoyol bağlantısı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirterek, projenin 2024 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.

              

Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi tüm ulaşım modlarıyla birlikte gelişecek Mersin’de tüm ulaşım sektörlerinde çok önemli projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek, Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmaların süratle devam ettiğine dikkati çekti. 312,5 kilometrelik uzunluğa sahip, 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan projeyle, Mersin-Adana ile Gaziantep arasındaki seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşeceğini vurgulan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hizmete girdiğinde bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’mızın çalışmaları da başarıyla devam ediyor. Altyapı inşaatının tamamını bitirdik. Üst yapı inşaatında da yüzde 73 ilerleme kaydettik. Tüm bölge ülkeleri arasındaki artan deniz ticaret hacmimizi daha da geliştirecek Mersin Uluslararası Limanı’ndaki Mersin Terminali 2’nci Fazı Genişleme Projesi de hızla sürüyor. Liman genişletme projesi ile liman kapasitesi, 2,6 milyon TEU’dan, 3,6 milyon TEU’ya ulaşacak, tamamlanıp işletmeye açılmasıyla birlikte, 500 kişilik ek istihdam imkanı oluşacaktır. Ayrıca Mersin konteyner limanında etüd proje çalışmalarımız devam ediyor. Mersin, genişleyen ve gelişen karayolu ağıyla, büyüyen limanıyla, Bölgesel Çukurova Havalimanı ve yükselen nükleer güç santraliyle, ülkemizin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum sadece Mersin’de değil, ülkemizin dört bir yanında cereyan ediyor” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri