Kamyon Kantarı Tır Kantarı Nedir?

Kamyon kantarı tır kantarı nedir, nasıl kullanılır gibi sorular online platformlarda araştırılmaktadır. Bu sorulara yanıt olarak rahatlıkla kamyon kantarının basit bir tanımını şu şekilde yapabiliriz. Kamyon kantarı gerek şehir içi gerekse şehir dışı taşımacılığında kamyona yüklenen yük miktarının belirlenmesini sağlayan birden fazla bileşenden oluşan tartı sistemidir.

Kamyon Kantarı Tır Kantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Kamyon kantarı tır kantarı, kamyonların ve tırların ağırlıklarının hesaplanması için üretilmiş özel ürünlerdir. Kamyon kantarları bir yerden bir yere birtakım yüklerin taşınmasında Devlet tarafından belirlenen yasalara uyulması adına bu kantarın kullanılması bir nevi zorunluluktur. Belli kapasiteye kadar yük hücrelerinin taşınması uygundur.

Bu kamyonlarda taşınacak olan yüklerin hiçbir şekilde trafiği engellememesi ve tehlike oluşturmaması gerekir. Bundan dolayı da trafik kuralları gereği belli bir miktarın üzerinde olan yüklerin taşınması trafik kuralı ihlaline girmektedir. Günümüzde en çok 60 tonluk tır kantarı ve 80 tonluk tır kantarı kullanılmaktadır.

Taşıt Kantarı Kullanım Alanları

Kamyon kantarı kamyonların ve diğer araçların taşıdığı yüklerin ağırlığının belirlenmesinde kullanılan bir üründür. Taşıt kantarı kullanım amacı olarak taşıtlara fazla yük konulmasının önüne geçmeyi hedefler. Kullanımı son derece kolay olan sistemin doğru sonuç vermesi ise tercih sebebidir. Kullanıldığı alanlar:

Gemiler

Uçaklar

Kamyonlar

Tırlar

Ayrıca; tır kantarı çeşitleri arasında yer alan 60 tonluk kantar, 80 tonluk kantar ürünleri weilo aracılığıyla temin edilebilir. Taşıt kantarı satış sitesi Weilo.com.tr sitesinden kamyon kantarı tır kantarı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri