Almanya’da Ev Alışverişi İçin Rehber

İster Münih'te ister de Almanya’da herhangi bir şehirde yaşıyor olun, Almanya'da alışverişi rehberimizle günlük ihtiyaçlarınızı nereden alacağınızı öğrenin.

Bir göçmen olarak, yeni evinizde belirli malları nereden alabileceğinizi bilmenin ne kadar zor olabileceğini yakında öğreneceksiniz. Yiyecek ve içecek arıyorsanız, Alman süpermarketlerine yönelik uzman kılavuzumuz size yardımcı olabilir

Tanıdığınız marka adlarından uzakta, bahçe mobilyalarını, spor ekipmanlarını ve hatta olmazsa olmaz en son kozmetik ürünlerini stoklamak için en iyi yeri bilmiyor olabilirsiniz. Almanya'da ev alışverişini anlamanıza yardımcı olmak için bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili bilgiler içerir. Hem fiziksel alışveriş hem de almanya alışveriş siteleri ile kolaylıkla alışveriş yapabilirsiniz.

Almanya'da Alışveriş

Almanya'da yaşam denince akla gelen ilk şey alışveriş olmayabilir. Ancak bazı Avrupalı ​​komşularının perakende itibarından yoksun olsa da, Almanya aslında bir alışverişçinin hayalidir. Başlangıç ​​olarak, Almanya'daki malların maliyeti bankayı kırmayacak. Ayrıca, uygun alışveriş seçenekleriyle büyük bir kasaba veya şehirden asla çok uzakta olmadığınızı kısa sürede anlayacaksınız. Burada, ihtiyacınız olan tüm dükkanların yanı sıra, içeceklere ihtiyaç duymanız halinde çok sayıda bar ve kafe bulacaksınız. Bunun dışında, daha küçük kasabalar bile, bölgeler ve bölgeler arasında farklılık gösterse de, hala tüm temel bilgileri stoklamaktadır.

Diğer çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Almanya'nın her yerinde şehir merkezinde alışveriş ve şehir dışı büyük mağaza satış noktalarının bir karışımını bulacaksınız. Süpermarketlerin yanı sıra, şehrin kenarında en büyük formatlı hırdavat ve mobilya mağazalarını bulacaksınız. Toplu taşıma bağlantıları genellikle uygun olsa da, çoğu yerel halk bu mağazalara gidecektir. Şehir ve kasaba merkezlerinde, ana alışveriş fırsatlarının bulunabileceği tipik pazar caddesini (Marktstrassen) bulacaksınız.

Genel olarak konuşursak, Almanya mağaza açılış saatleri konusunda muhafazakar olmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden geliyorsanız, istediğiniz zaman alışveriş yapamayacağınızı keşfetmek sizi şaşırtabilir. Aslında, Almanya'da alışveriş yaparken, büyük kasaba ve şehirlerde bile çoğu zaman saat 20:00 civarında kapanan mağazalar bulacaksınız, bu nedenle gece geç saatlerde perakende terapi seansları beklemeyin. Mağazalar, çoğu süpermarket de dahil olmak üzere genellikle Pazar günleri kapalıdır. Olması gereken herhangi bir temel eşya olmadan kalmadığınızdan emin olmak için haftanızı buna göre planlayın.

Giysi ve aksesuarlar

Almanya'da nerede alışveriş yapıyor olursanız olun, yerel alışveriş bölgesindeki ana pazar caddesi çevresinde size en yakın giyim ve ayakkabı mağazalarını bulabilirsiniz. Daha büyük kasaba ve şehirlerde, bunlar arasında H&M, Zara, Bershka ve daha pek çok tanınmış küresel moda perakendecisi yer alacak. Bu markaların yanı sıra, daha birçok bölgesel giyim perakendecisinin yanı sıra mağaza seçiminiz de var. Bunlara New Yorker, C&A, Reserved, Deichmann ve Takko dahildir. Primark'ın yanı sıra, diğer indirimli giyim perakendecileri, ülke genelinde bulunabilen Kik'i içerir.

Yurtdışı alışveriş siteleri ile rehberimizle evde nasıl Wi-Fi alacağınızı öğrenin.

Giyim seçenekleri Almanya'da kasabalar ve şehirler arasında önemli ölçüde farklılık gösterir, ancak çoğu küçük şehirde bile fazlasıyla yeterli seçenek bulacaksınız. Lüks tasarımcı kıyafetleri arıyorsanız, Louis Vuitton, Hugo Boss ve daha fazlası dahil olmak üzere büyük şehirlerin çoğunda bu mağazaları bulabileceğiniz alanlar vardır. Daha uygun fiyatlı moda için, Almanya'daki Netto Marken-Discount gibi birçok büyük süpermarkette uygun bir giysi, ayakkabı ve aksesuar yelpazesi bulunur.

Spor ve boş zaman

Dışarı çıkmayı seviyorsanız, Almanya'da hayatın tadını çıkaracaksınız. Kuzey kıyısındaki şirin sahil beldelerinden güneydeki engebeli dağlara kadar her açık hava etkinliği için bir şeyler var. Futbol ulusal bir spor olsa da, Almanya'da Alpler'de kayak ve snowboard yapmaktan bisiklete, tenise ve daha fazlasına kadar birçok seçenek var. Bölgenizdeki spor salonunu ziyaret etmekten daha maceralı bir şey planlamasanız bile, egzersiz yapmak için yine de doğru kıyafetlere ihtiyacınız olacak.

Neyse ki, Almanya'da aktif olmanıza yardımcı olacak çok sayıda spor malzemeleri mağazası var. Birçoğu bağımsızdır, ancak zincirler Decathlon, Mammut ve Intersport'u içerir. Bu mağazalarda çok çeşitli spor giyim, spor malzemeleri ve ayakkabı bulunur ve hem merkezi bölgelerde hem de şehir dışı yerlerde bulunur. Eğer hevesli bir bisikletçiyseniz, Almanya'da iyi bir şekilde korunduğunuzu bilmek sizi memnun edecektir. Ülke, komşuları Fransa'nın ünlü bisiklet mirasına sahip olmasa da, Almanlar hala iki tekerlek üzerinde seyahat etmekten keyif alıyor. İster şehirlerarası yola gidiyor olun ister sadece ofise gidiyor olun, ihtiyacınız olan her şeyi hazırlamanıza yardımcı olacak birçok bağımsız bisiklet mağazası bulacaksınız. Size en yakın mağaza için çevrimiçi arama yapın.

Ev ve bahçe

İster Freiburg'da daha üst düzey bir aile evine, ister Stuttgart'ta biraz TLC'ye ihtiyaç duyan bir şehir merkezi stüdyosuna taşınmış olun, muhtemelen en yakındaki yapı ve hırdavat mağazalarını (Baumarkt) keşfetmeye hevesli olacaksınız. Ve sen de iyi bir şirkette olacaksın. Almanlar biraz DIY yapmayı seviyor ve ülke, Avrupa'nın en büyük donanım zincirlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. En sık göreceğiniz OBI, Bauhaus ve Hornbach. Bununla birlikte, çevrimiçi aramaya başlarsanız yakında karşılaşacağınız çok sayıda küçük zincir ve bağımsız mağaza vardır.

Evinizi dolduracak şeyler için pazardaysanız, muhtemelen size en yakın mobilya mağazasını bulmak isteyeceksiniz. İsveçli perakendeci IKEA'nın ülke genelinde mağazaları bulunurken, diğer büyük mobilya perakendecileri arasında XXXL, Poco ve popüler çevrimiçi perakendeci Home24 yer alıyor. Kendin yap mağazaları genellikle uygun fiyatlı mutfaklar ve banyolar satar, ancak daha fazla niş teklif için yerel stokçuları kontrol ettiğinizden emin olun. Dışarıda çok zaman geçirmeyi planlıyorsanız, en yakın Alman bahçe merkezine gidin ve yeşillik ve mobilya stoklayın. Çoğu bağımsızdır, ancak en büyük ulusal zincir olan Dehner'in ülke genelinde satış noktaları vardır. Çoğu kendin yap mağazasında, gerekli şeyleri doldurabileceğiniz bir bahçe bölümü de bulunur. Hatta mobilyalarınızı bir araya getirmenize yardımcı olacak birini bulabilir veya TaskRabbit gibi çevrimiçi platformlarda bir sonraki Kendin Yap projenize yardımcı olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri