Eşsiz Bir Balayı Tatili İçin İtalya’da Nerede Kalınır ?

Avrupa’nın en romantik ve en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan İtalya, antik kalıntıları, tarihi binaları, kiliseleri, müzeleri ve yapılacak birbirinden güzel ve eğlenceli turistik aktiviteleriyle öne çıkıyor olsa da, İtalya, bundan çok daha fazlasını sunuyor. Özellikle romantik bir tatil planı yapan çiftlerin favori destinasyonlarından biri olan İtalya’da nerede kalınır ? Sorusuna en ideal cevap bütçenize ve ne kadar süre konaklamak istediğinize göre değişiklik gösterebiliyor.

İşte İtalya’da nerede kalınır ? Sorusuna romantik çiftler için cevap olabilecek en popüler tatil destinasyonları ;

1.Amalfi

Napoli'nin yaklaşık bir saat güneyinde, Tiren Denizi'nde yer alan, uçurum kenarındaki pitoresk kasabalar en çok plajlarıyla bilinir, ancak yapacak daha çok şey vardır. Amalfi’de nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek çok sayıda balayı oteli var. Çoğu lüks kesime hitap ediyor olsa da, 3 yıldızlı orta bütçeli romantik otelleri de Amalfi’de bulabilirsiniz.

Muhteşem Amalfi Sahili, İtalya'nın en doğal noktalarından biridir ve mümkün olan en kısa sürede mümkün olduğu kadar fazlasını deneyimlemek istiyorsanız, kıyı şeridinde bir tekne turu yapmayı düşünün.

Bir dizi şirket tekne kiralama hizmeti sunar ve yükselen Lattari Dağları gibi çeşitli şirin koylar ve körfezler gibi manzaraları gezebilirsiniz.

Dünyanın en ünlü yol gezilerinden biri olan Amalfi Drive (diğer adıyla SS163), aynı zamanda İtalya'daki tartışmasız en güzel 48 kilometrelik sahil şerididir ve kesinlikle İtalya'nın en çok turist çeken yerleri listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Halihazırda derin vadilerle kesilmiş kayalıklara oyulmuş yol, bir tarafta yükselen neredeyse dikey dağlar ve diğer tarafta uzun dikey damlalarla sınırlanan bir dizi nefes kesici manzara ve virajlarla Tiren Denizi'nin yukarısında tutunuyor.

2.Cinque Terre

İtalya’nın en romantik tatil destinasyonlarından biri olan Cinque Terre, Amalfi’ye nazaran daha az tercih edilen bir yer olduğu için buradaki balayı otelleri biraz daha uygun fiyatlı olabiliyor.

Cinque Terre 5 pitoresk köyü ve kasabaları ile ünlüdür. Deniz kenarındaki kayalıklara inşa edilmiş pastel tonlardaki evleriyle tanınan küçük Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore kasabaları ve çevredeki tepeler, 1997'de UNESCO Dünya Mirası alanıdır.

Cinque Terre, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olmasının yanı sıra milli park olarak belirlenmiştir

Liguria'da yer alan 'Five Lands', ünlü İtalyan Rivierası'na bakan sarp kayalıkların tepesinde oturan beş ayrı köyden oluşur.

Beş köy Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore ve Monterosso'yu içerir ve her birinin kendine özgü cazibesi ve manzaraları vardır.

Cinque Terra bölgesi, La Spezia ve Levanto arasında uzanır ve sahil boyunca romantik zeytinlikler, geleneksel restoranlar ve masmavi deniz manzaraları bulacaksınız.

3.Como Gölü

Como Gölü, şüphesiz İtalya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler tatil destinasyonlarından biri. Daha çok çiftlerin tercih ettiği bu bölgeye Milano’dan trenlerle kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Como gölü için genelde günübirlik geziler Milano’dan yapılır. Ancak, günübirlik gezilerin Como Gölü için yeterli olmadığını unutmayın ve burası için en azından 2 gününüzü ayırın deriz.

Kuzey İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki Alpler'in eteğinde yuvalanmış güzel bir su kütlesi olan Como Gölü'ne bir gezi İtalya’da yapılacak en güzel şeylerden biri.

İtalya'nın Göller Bölgesi'ndeki en güzel göl olan Como, gür yeşilliklerle kaplı dik dağ yamaçlarıyla çevrilidir ve küçük kasabalar ve muhteşem villalarla bezenmiştir.

Roma döneminden beri, güzel kıyılarına kraliyet ve aristokratları çekmiştir. Kasabalar arasında yolcu vapurları görevi gören göl vapurlarında göl turu yapmak, onları çevreleyen muhteşem villaları ve bakımlı bahçeleri geçerken kesinlikle İtalya'da yapılacak en iyi şeylerden biridir

Villaların ve bahçelerin birçoğu ziyarete açık ve bunları ve kasabaları keşfetmek için atlayabilir ve devam etmek için daha sonraki bir tekneye binebilirsiniz. En iyi yol, en az iki gün planlamak, yarımadanın ucunda, Y şeklindeki gölün merkezinde, iki muhteşem bahçenin açık olduğu şık Bellagio'da bir gece mola vermek. Tremezzina olarak bilinen batı kıyısındaki gölün karşısında Villa Carlotta'nın bahçeleri vardır ve güneyde neredeyse bir ada üzerinde Villa Balbianello vardır.

Gölün ortasından Bellagio ile Tremezzo veya Menaggio arasında sefer sık olsa da, bir kasabayı ziyarete gitmeden önce programları kontrol etmek akıllıca olacaktır, böylece tekne dönüş saatinden emin olabilirsiniz. Veya mümkün olduğu kadar çok kasabada duran bir rota seçerek günü teknede geçirebilir ve arka planı oluşturan pastel köylerin, büyük villaların, bahçelerin ve karla kaplı zirvelerin sürekli değişen panoramasının tadını çıkarabilirsiniz.

4.Floransa

Floransa, İtalya’nın en turistik yerlerinden biri olsa da, burası romantik bir tatil için İtalya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek güzel destinasyonlardan biridir.

Floransa, dünyanın en romantik ve sanatsal şehirlerinden biridir ve onun taçlandıran ihtişamı muhteşem Duomo veya Santa Maria del Fiore Katedrali'dir.

Katedral, Floransa'nın her yerinden görülebilen yükselen kubbesi, farklı tonlardaki freskleri ve süslemeleriyle tanınır.

Burada yapılacak en iyi şeylerden biri, Floransa'nın her yerine bakabileceğiniz ve bu muhteşem mimari harikasının gücünü takdir edebileceğiniz zirveye tırmanmak.

5.Sardinya

Yaza gelince, muhteşem Sardunya'da biraz zaman geçirmekten daha iyi bir yer yoktur. Tiren Denizi'nde bulunan bu ada, balayı gezisi için mükemmel bir destinasyondur, çünkü plaj zamanı, kültürel geziler ve mükemmel gastronomiyi birleştirmek mümkündür. Kuzey tarafı daha çok turistlerin uğrak yeridir, ancak huzur ve sükunet arıyorsanız güneye, muhteşem koyları ve kumsallarıyla ünlü Cagliari iline gitmeniz gerekir.

İtalya'nın Sardunya adasının engebeli manzaraları ve dramatik kıyı şeridi, Avrupa'daki en zorlu ve heyecan verici açık hava maceralarının yanı sıra en az bilinenlerden bazılarını sunuyor. En iyi yürüyüşlerin çoğu, Barbagia olarak bilinen bölgede, orta dağlarda yapılır

En dramatik olanı, Avrupa'nın Büyük Kanyonu olarak bilinen Gola Su Gorropu'dan yapılan yolculuktur. Bu muhteşem oyulmuş geçit, 426 metre derinliğinde ve sekiz kilometre uzunluğunda olup, Rio Flumineddu tabanından akmaktadır. Oraya ulaşmak, parlak mavi denizin üzerindeki aşınmış kireçtaşı kayalıklardan oluşan bir manzara boyunca tüm gün süren zorlu bir yürüyüştür. Cooperativa Gorropu ve Cooperativa Goloritzè bu ve diğer yerlere rehberli yürüyüşler düzenlemektedir

Kuzey Sardinya'da, rüzgarın aşındırarak fantastik şekillere dönüştürdüğü dev granit kayalardan oluşan manzaralardan geçen patikaların olduğu birkaç alan vardır. Isola Rossa, Santa Teresa, Costa Smeralda ve Monte Limbara'daki yürüyüşler, muhteşem dağ ve kıyı manzaralarına, arkeolojik alanlara ve bu tuhaf kaya oluşumlarına götürür.

Alghero yakınlarındaki batı kıyısındaki Porto Conte Körfezi'ne bakan Porto Conte Parkı'nda, 437 metrelik Monte Doglia'ya tırmanıldığında kilometrelerce uzanan 360 derecelik bir panorama ortaya çıkıyor.

İtalya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek daha birçok farklı romantik şehir ve tatil bölgelerinden bahsetmek mümkün. Roma, Venedik veya Siena gibi şehirler de romantik tatil destinasyonları arasında yer alır. Daha detaylı bir konaklama rehberi için gezilecekyerler-listesi.com adlı siteye göz atabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri