Podcast Odası Nedir? Podcast Odası Kullanmanın Avantajları Nedir?

Pazar talebi değişiyor ve yeni teknolojiler devreye girerken birçok işletme, marka ve içerik oluşturucu, müşterilerini veya izleyicilerini çekmek için yeni yollar düşünmek zorunda kalıyor. Rekabetçi ekonomine bir adım önde olmak için yeni araçlar kullanmak her zaman avantaj yaratıyor. Podcasting sektörüne odaklandığımızda ise son yıllarda giderek artan bir trend olduğunu görüyoruz.. Pek çok işletme ve kişi, kitlelerin ilgisini çekmek için bu aracı kullanıyor. Esasen mobil cihazlarda yeni bir konuşma radyosu hâline geldi. Podcast'lerin doğası gereği, birçok insan ya evde kayıt yapıyor ya da profesyonel bir podcast stüdyosu kullanıyor. Tabii bu noktada profesyoneller için özel olarak tasarlanan Podcast odaları oldukça öne çıkıyor. Biz de Podcast odası ve bu odayı kullanmanın avantajları nelerdir diye CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu’na sorduk.

“Profesyonel işler için profesyonel ekipman gerekir”

Podcast kaydetmek isteyen birçok insan, teknik becerilere sahip olmadıkları için genellikle projelerini erteliyorlar. Ya da bir podcast yapmış, kötü kaliteli olduğunu görmüş ve morali bozularak bu hevesten vazgeçmiş oluyor. Profesyonel bir podcast kayıt stüdyosu kiralamak ise bu sorunu çözebilir. Çok fazla veya herhangi bir teknik beceriye ihtiyaç duymadan yüksek kaliteli bir podcast kaydedebilirsiniz.

Pek çok insan, kayıt sırasında rahatlığın anahtar olduğunun farkında değildir. Rahatsızlık, podcast'e koyduğunuz işin kalitesini engelleyebilir. Kaliteli bir kayıt istiyorsanız stüdyonuz geniş olmalı. Bu vizyon göz önünde bulundurularak profesyonel bir podcast stüdyosu oluşturulur ve bu nedenle de özel olarak hazırlanır. Bu odalar kaliteli ekipmanlar sunar ve kaydın en yüksek kalitede olması için rahatlık sağlarlar .

Bir podcast kaydı için profesyonel ekipman son derece önemlidir. Son teknoloji ürünü ekipman almak ilk aşamada oldukça pahalı olabilir. Profesyonel bir podcast stüdyosunda bu bir sorun değil. Kiralama olarak ilerleyen üyelikte, profesyonel ses kalitesi sağlamak için birinci sınıf mikrofonları çok daha uygun fiyat ile halledebilirsiniz.

Ayrıca, bir ev podcast stüdyosunda kayıt yaparken bazen gürültü bir sorun olabilir. Profesyonel podcast kayıt stüdyoları ya akustik olarak işlenir ya da ses geçirmezdir. Bu, dış seslerin kaydınıza girmesini engeller. Video podcast'ler veya vodcast'lere gelince, aydınlatma önemli bir üretim faktörüdür. Bir podcast stüdyosu ararken, gerekli amaç için ışıklara sahip olmaları önemlidir. Bu ışıklandırma ile birlikte hazır kamera sistemleri ile hem kalitesi ses kayıtları hem de kaliteli görüntü kayıtlarınızı alabilirsiniz.

Tabii tek ihtiyacınız podcast odası da olmayabilir. Çok daha geniş bir içerik üreticisi ekibi için hazır ofis, paylaşımlı ofis, ortak çalışma alanları, çalışma ofisi, toplantı odaları ve coworking için özel ayarlanan hazır ofisler de kullanılabilir. Bunun dışında sadece ofis ihtiyacı olanlar için de sanal ofis opsiyonu da mevcuttur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri