Ev Kiralamada Neden Airbnb Kullanılmalı?

 Teknolojinin gelişmesiyle birlikte toplum düzeninde birçok alanda değişimler meydana gelmektedir. İnsanlar teknolojinin hayatlarına kattığı pratikler sayesinde birçok ihtiyacını rahatlıklar giderebilmektedir. Modern dünyanın değiştirdiği durumlardan biri de konaklama alterneatifleridir.

Birçok insan bir yerden bir yere seyahat ettiğinde konaklama ihtiyacını gidermek için otellere başvurmaktaydı. Fakat oteller sadece belirli konumlarda bulunmasından dolayı ve artan fiyatlarından ötürü insanları alternatif konaklama yöntemlerine yöneltti.

Alternatif bir konaklama hizmeti sunan Airbnb günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir modern dünya uygulamasıdır. Tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veren onlara diledikleri konumda arzu ettikleri evi kiralamasını sağlayan airbnb yeni nesil konaklama hizmeti sunmaktadır.

Değişen dünyanın yenilikleri arasında yer alan airbnb kiralama sistemi normal konaklama hizmetlerine göre oldukça avantajlı bir konumdadır. Bu sayede insanlar diledikleri yerden diledikleri kriterlere göre ev kiralama işlemini yapabilmektedirler.

Airbnb’nin Özellikleri Nelerdir?

Airbnb Amerika’da kurulan web tabanlı bir uygulamadır. Değişen ve gelişen dünyanın gerekliliklerine uyan airbnb sistemi ilk kurulduğundan bu yana birçok kullanıcıya hizmet vermektedir. Halihazırda 8 milyon insana hizmet veren airbnb 192 ülkede aktif olarak çalışmaktadır. Ülkemizde de özellikle İstanbul’da olmak üzere birçok büyük şehirde aktif olarak kullanılmaktadır.

Airbnb insanların seyahatlerinde güven ve konfor ilkelerine önem vermektedir. Ev sahibi ve kiracı arasında iyi bir bağ kurulmasını sağlayan sistem bulunduğu ülkenin yasalarına uygun olmakla da ön plana çıkmaktadır.

Airbnb sistemi içerisinde bulunan ilanlar ev sahipleri tarafından oluşturulmaktadır. Bu ilanlarda görsellere ve detaylı bilgilere yer verildiğinde kiracılar bu ilanlara rağbet göstermektedir.

İnsanların seyahat kültüründe değişikler meydana getiren airbnb rezervasyon sistemiyle modern dijital bir ortamda kiracı ve ev sahiplerinin buluşmasını sağlamaktadır. Ayrıca airbnb sadece rezervasyon hizmeti sağlayan bir yapıda değil tıpkı seyahat acentesi gibi hizmetler sunan özelliklere sahiptir

Bir yerden başka bir yere seyahat eden farklı kültürlerle tanışmak kaynaşmak isteyen veya herhangi bir iş durumundan dolayı seyahat eden insanlar günümüzde sıkça airbnb uygulamasından faydalanmaktadır. Bu durumun sebepleri arasında sistemin güvenli ve konforlu bir hizmet vermesi bulunmaktadır.

Airbnb Ne Gibi Hizmetler Sunar?

Airbnb sisteminde küresel çapta tüketicilere hizmet verme prensibi yer almaktadır. 192 ülkede aktif bir şekilde güvenli ve nitelikli hizmetler sunan airbnb sistemi giderek kullanıcısını artırmaktadır. Airbnb sisteminde yer alan kullanıcıların sayılarının artması ev sahiplerinin artmasına neden olmakta bu durumda kiracıların birçok seçenekle konaklama ihtiyacını gidermesini sağlamaktadır.

Beklentileri karşılayan airbnb sistemi hem ev sahibine hızlı güvenilir gelir sağlamakta hem de kiracıya kapsamlı ve makul fiyatlara konaklama hizmeti sunmaktadır.

Sistemin yasal olması ve ev sahibi ve kiracı arasında güvenilir bir ilişki ortamı kurması kullanıcıların beğenilerini kazanmaktadır. Ayrıca sistem içerisinde ek hizmetles de satın almak mümkündür. Örneğin temizlik hizmeti almak isteyen kiracılar sadece bir internet bağlantısıyla dijital ortamda temizlik ihtiyacını hızlı bir şekilde giderebilirler.

Türkiye’de Airbnb Hizmeti

İstanbul ve diğer büyükşehirlerde yaygınlaşan airbnb ülkemizde yasal bir zemine oturmaktadır. Kiracı ve ev sahibi arasında sözleşme yapan sistemde her iki tarafın istekleri öne alınmakta ve kullanıcı memnuniyeti için çalışılmaktadır.

Günümüzde otellerin fiyatları oldukça yüksek rakamlardadır. Airbnb kiracılara bütçelerine uygun bir şekilde bir hizmet sunmaktadır. Ayrıca kiracı dilediği konumdan dilediği fiyatta ev kiralama konusunda özgürdür. Bu sebeple airbnb ekonomik bir konaklama modelidir.

Airbnb Çalışma Prensibi

Airbnb sistemi sayesinde seyahatlerinde kullanıcılar diledikleri kriterde ev bulabilirler. Üstelik bu durum kullanıcıların sadece bir uygulamayla yapabileceği bir durumdur. Airbnb sistemine girerek filtreler kısmından arzu edilen özelliklerde ve konumda ev seçeneklerine ulaşmak son derece kolaydır. Arayüz olarak ve güvenlik olarak uzman yazılımcılar tarafından geliştirilen sistem kullanıcıların en iyi performansı alması için özel bir algoritmaya sahiptir.

Airbnb algoritması puanlama ve yorumlamalara uygun bir şekilde çalıştığı gibi ilanların özelliklerine de uyum sağlamaktadır. Yüksek çözünürlüklü ve detaylı bilgiler içeren ilanlar sistemde ön plana alınmaktadır. Ayrıca daha önce deneyimlerini paylaşan kullanıcıların değerlendirmeleri de algoritma sayesinde ev kiralamak isteyen kullanıcılara yol göstermektedir.

Dodo ve Airbnb

Airbnb sanal bir kısa dönem ev kiralama uygulamasıdır. Bu uygulamada en uygun kriterlerde ev bulabilmek için insanlar desteğe ihtiyaç duymaktadır. Dodo bu noktada kullanıcılara deneyimli ekiplerle destek olmaktadır.

Ev kiralama süreci stresli bir süreç olabilir. Dodo bu süreçte arzu edilen kriterlere göre üst düzey kişiselleştirilmiş deneyim sunmaktadır. Bu durum hem ev sahipleri hem de kiracılar için geçerlidir.

Mülk yönetim hizmeti veren Dodo müşterilerine yüzde yetmiş daha fazla kar elde ettirmektedir. Bu sayede Dodo desteği alanlar süreci hem güvenilir bir şekilde yönetmekte hem de hızlı bir şekilde gelir elde etmektedirler.

Özellikle İstanbul’da evini kiraya vermek isteyen kullanıcılar Dodo üzerinden başvuru yaparak herhangi bir zorluğa katlanmaksızın kira geliri elde etmektedirler.

Dodo hizmeti üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda Dodo desteği almak isteyen kullanıcıların birkaç adımda mülkiyetiyle alakalı bilgileri içeren başvurusu oluşturulur.

İkinci adımda ise kullanıcıların mülkiyetiyle alakalı detayları uzman ekipler tarafından hazırlanır. Başvuru sonrasında gerçekleşen bu adımda kullanıcılara teklifler sunularak listeleme amacıyla mülkiyet deneyimli personeller tarafından hazır hale getirilir.

Üçüncü adım ise Dodo ekiplerinin süreci titizlikle yönetmesinden oluşur. Bu bağlamda profesyonel ekipler eve gelen müşteri giriş çıkışlarını ve mülkün temizlik işlerini yaparlar. Bu sayede evini Dodo hizmetiyle kiraya veren kullanıcılar herhangi bir sorunla karşılaşmadan rahatlıkla pasif gelir elde edebilirler.

Detaylı bilgi için https://evinidodola.com/blog/airbnb-ev-sahipligi-yapanlar-nelere-dikkat-etmeli adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri