Twitter, WhatsApp ve Instagram Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarafından Kısıtlanmış Twitter, WhatsApp ve Instagram çöktü mü? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) görevi nedir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'dan Twitter, Facebook, youtube ve internet kısıtlaması açıklaması

BTK'DAN DUYURU GELDİ
İHA'nın haberine göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.


BTK Nedir?
Bilgi teknolojileri alanındaki hukuki mevzuatları düzenleyen ve yürüten BTK telekomünikasyon sektörünün faaliyetlerini denetler.  BTK nedir ne iş yapar daha iyi anlatabilmek için elektronik haberleşme hizmetlerine bir göz atalım.  Nedir bu telekomünikasyon ne zamandır hayatımızı etkiliyor? Telekomünikasyon elektrik sinyaline dönüşebilen her türlü verinin iletim sistemleri aracılığı ile iletilmesi, gönderilmesi ve alınmasını ifade ediyor. Türkiye’de telekomünikasyon Postahane-i Amirane’nin 1840 yılında kurulmasıyla başlamış. İlk telefon sistemi, ise 1911 yılında Amerikalı bir elektrik şirketi tarafından kurulmuş. Günümüzde ise artık telefonlar ceplerde ve internet her yerde.  İnternetin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte bu alanın bir de hukuki tarafından bakmak gerekti.

BTK’nın Açılımı Nedir?
Birçok yerde karşınıza BTK’ya şikâyet gibi konular çıkabilir. BTK resmi bir kurumun uzun adının kısaltılmış halidir. BTK açılımı Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu’dur.  Bilgi teknolojileriyle ilgili gelişmeleri de BTK web sitesinden takip edebilirsiniz. Resmi ve güvenilir istatistikler kurumun web sitesinde yayınlanır. Yasal mevzuatlara göre düzenlemeler yapan kurumun elektronik ortamda tüketiciye sunduğu birçok olanak vardır. Şikayet gönderme, zararlı içerik ihbar etme,  sabit abonelik sorgulama gibi işlemler kurumun sitesinden yapılabilir. İnternet sağlayıcıları ile ilgili sorunları BTK çözmektedir. Yani internet sağlayıcınızla abonelikle ilgili bir sorun yaşıyorsanız başvuracağınız resmi kurum BTK’dır. Kurum kapsamlı hizmetlerine elektronik ortamdan yararlanabilme olanakları sunuyor.  BTK tüketiciyi koruma görevi kapsamında şunları sağlar;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri