Gaziantep'te 'BİT PAZARI'da yıkılacak. ZAMLARA direnen 'BİT PAZARI' YIKILIYOR! Gaziantep'te VatandaşlaR NEREDEN EŞYA ALACAK? Gaziantep’te ikinci el ürünlerin satıldığı Bit Pazarı son günlerini yaşıyor.

Gaziantep’te ikinci el ürünlerin satıldığı Spotçular Çarşısı, halk deyimiyle Bit Pazarı son günlerini yaşıyor. Depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkım kararı alınan çarşının esnafı, belediyeden gelecek haberi bekliyor.

Gaziantep’in Büyükşehir Belediyesine ait olan bitpazarı diğer adıyla Spotçular Çarşısı’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verilmişti. Yıkım kararı verilen çarşı için esnafların dükkânları boşaltması istendi.

ESNAF YENİ YER İÇİN KOOPERATİF KURDU

Aylardır süren görüşmeler sonunda esnaf ile Büyükşehir belediyesi arasında uzlaşma sağlandı. Büyükşehir Belediyesi, Ünaldı Postanesi’nin arka kısmında bulunan bir alanda esnafa yeni yer sözü verdi.

Esnaf, belediyenin bu kararının ardından kooperatif kurarak, yeni yer tahsisini beklemeye başladı. Spotçular Çarşısı Kooperatifi adı altında toplanan esnaf, üye kayıtlarını yaparak, yer tahsisine hazırlanıyor. 15 Ocak tarihine kadar üye kayıtları yapılıp, imzalar toplanacak ve yer tespitinde fiyatın ortaya çıkması beklenecek. Yıkılma kararı sonrası eylem başlatan esnaf, süreç netleşene kadar eylemlerini durdurdu.

ESNAF GÜZEL HABERİ BEKLİYOR

Süreçten dolayı mağdur olduklarını belirten bir çarşı esnafı, “Bit Pazarı’nda 9 yıldır esnaflık yapıyorum. Buranın durumu kötü ve karışık bir halde. Belediye bize bakmıyor, maliye borçları üst üste geliyor. Hiçbir tutunacak dalımız yok. Belediyeden gelecek olan güzel haberi bekliyoruz. Eğer dükkân fiyatları bizi zor durumda bırakmaz ise dedikleri yere taşınırız. Yoksa burada kalmaya ve eylem yapmaya devam edeceğiz ‘’ dedi.

Gaziantep’in birçok mahallesinde semt pazarlarının oluşturulduğunu ancak bir tane bile olsa bitpazarı yapılmadığını vurgulayan İlker K, ise “Gaziantep şehrimizin her şeyi var ancak güzel ve kaliteli bir bitpazarı yok. Bitpazarı için belediyelerin biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Her şehrin bitpazarı çok geniş alanlara ve halkın kolaylıkla ulaşabileceği alanlara kuruluyor. Gaziantep’te de bu çalışmalar başlatılmalı. Güzel bir yere pazar kurulmalı. Spotçuların genişçe bir alana ihtiyacı var. Dışarıdan gelen misafirler bu şehrin bitpazarını merak ediyor. Yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını bizimle el ele vermesini istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri