Gaziantep şehir merkezinde, yer alan Halep Pasajı, yıkıldıktan sonra sahipsiz bırakılınca çöplüğe döndü.

Gaziantep şehir merkezinde, her gün binlerce kişinin uğrak noktası olan çarşıda yer alan Halep Pasajı, yıkıldıktan sonra sahipsiz bırakılınca çöplüğe döndü. Çarşının göbeğindeki çirkin manzaraya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu bina dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Ama herhalde çöplüğe dönüşmesi de düşünülmüyordu. Yetkililer, hiç buralara uğramıyor, bu çirkin manzarayı görmüyor mu?” sözleri ile isyanlarını dile getirdiler.

Gaziantep’te Gaziler Caddesi’nde bulunan her gün yoğun bir kalabalığın yaşandığı, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan çarşıdaki Halep Pasajı, yıkıldıktan sonra çöplüğe döndü.  200-250’ye yakın dükkânı olan çarşı, 4 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmış ve yıkım kararı alınmıştı. Yıkım sonrası pasaj esnafı için yeni dükkân yeri, projesi düşünülmediği için esnaf mağdur olmuştu.

GAZİLER CADDESİ’NİN ÇÖPLÜĞÜ OLDU

Yıkım sürecinde pasaj esnafı ve yetkililerin sürekli karşı karşıya geldiği ve gündem olduğu pasaj, yıkıldıktan sonra kendi haline bırakıldı. Yıkım molozlarının bile kaldırılmadığı alan için söylenilen projelerin hiç biri hayata geçirilemeyip kaderine terk edildi. Çevre sakinlerinin ve duyarsız vatandaşların gelişigüzel attığı çöpler nedeniyle, çöplüğe dönüşen alan çirkin görüntüsüyle tepki topluyor.

Hak sahibinin çok fazla olduğu için eski pasaja ne olacağını bilmiyor. Yetkililer ise burası hakkında bir tasarrufta bulunmayıp hak sahiplerinin birleşip bir proje ile bir şeyler yapabileceklerini söylüyorlar. Hak sahiplerinin de böyle bir gücü olmadığı için ne proje üretiyor nede bir araya geliyorlar. Bu yüzden de tarihi pasajın yeri, Gaziler Caddesi’nin çöplüğü olarak hizmet veriyor.

ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ

Durumu üzüntüyle izlediklerini belirten pasajın eski esnafı, “Geçtiğimiz yıllarda pasajın depreme dayanıksız olduğuna dair alınan kararlar ile birlikte pasajımızın yıkımı gerçekleştirildi. Pasajın yıkılması ile birlikte ne yapacağımızı bilmez durumdaydık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda mülk sahiplerine 18 ay 970 lira kira yardımında bulunuyor. Ancak bu yardım bizlerin uğramış olduğu zararı telafi etmedi. Üstelik burası bu hale döndü.” Sözleri ile üzüntülerini dile getiriyor.

Manzaraya tepki gösteren bir vatandaş ise ‘’ Güzel şehrimizde böyle bir yer olması üzücü. Şehrin göbeğinde çöplerle yaşıyoruz. Kendini bilmez kişiler gelip buraya çöp atıyor. Yazın o çöpler orada kokuyor, kışın ise yağmur ve kar sularıyla eriyip havaya ve sokaklara dökülüyor. Bu kadar turistin olduğu şehrimizde böyle bir yer olması Gaziantep’imiz için üzücü. ‘’ yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri