Ehliyet fiyatları FÜZE GİBİ UÇACAK! 2023’te ehliyet maliyetlerinin 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Gaziantep'te Bu Gidişle 'EHLİYET ALMAK'ta Hayal OLCAK! EHLİYET ALMAK İÇİN BELGELER NELER?

Yeniden değerleme oranının belli olmasının ardından yeni yılda vergi ve harç rakamları az çok netleşti. Zam için yeni yıldaki harç rakamlarını bekleyen sürücü kursları harçlardaki yüzde 122’lik artışa karşı, kurs ücretlerinde ciddi zam yapmaya hazırlanıyor. 2023’te ehliyet maliyetlerinin 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

Yeni yıl yaklaşırken yeniden değerleme oranının belli olması ile birlikte, sürücü kursları da yeni fiyatlarını belirlemeye hazırlanıyor. Uzunca bir zamandır zam yapmayı bekleyen sürücü kursları, yeni ehliyet almanın maliyetinin 10 bin lirayı geçeceğini dile getiriyor.

SÜRÜCÜ KURSLARI DAHA FAZLA GÖTÜREMEZ

2022 yılından yüzde 80’lere çıkan enflasyona rağmen ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik yapılmadığını söyleyen sektör temsilcileri artan maliyetler sebebiyle yeni yıl yaklaşırken B sınıfı ehliyet fiyatlarının 10 bin liranın üzerine çıkması gerektiğini dile getiriyor.

Sürücü kursları ile ilgili Kasım ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zam kararının açıklanacağını belirten sürücü kursları işletmecileri, şu an 3 bin 885 TL olan kurs ücretinin 10 bin TL2ye, Bin 400 TL olan ehliyet harcının da 3 bin TL’ye çıkmasını beklediklerini belirttiler.

BU FİYATLA BİR DAHA EHLİYET ALAMAZSINIZ

Ehliyet almayı düşünen vatandaşları, fiyatlarda artış olmadan kursa kayıt olmaya çağıran sürücü kursu eğitmeni Sezer G,’’ Akaryakıta, araç lastiğine, tamire, işçiliğe sürekli zam geliyor. Enflasyon bu kadar yükselince biz de mağdur durumdayız. Artık ehliyet fiyatlarının zamlanması kaçınılmaz. Yılbaşından sonra en az 10-12 bine çıkmasını istiyoruz. Ehliyet almayan ve düşünüp kararsız kalan vatandaşımızı da en kısa zamanda kursa bekliyoruz. Kimse mağdur olsun istemeyiz. En azından ehliyet harçlarını uygun alırlar şuan’’ dedi.

Ehliyet almayı düşünen vatandaş Zehra B, ‘’ Gerçekten 10 bin lira üzerine çıkarsa inanılmaz fahiş bir fiyat olmuş olur. Ehliyet almayı düşünen bizler bu fiyat karşısında inanılmaz zorlanırız. Bir vatandaş olarak umarım fiyatlara bir regülasyon uygulanıp daha makul bir zam gelir. Aksi takdirde ehliyet alacak olanlar çok zorlanacak. Her şeye zam artık iyice bizleri pişman ediyorlar her konuda ‘’ dedi.


Zammı değerlendiren Mustafa D'ise ’’ 20 yıldır ehliyetim var. Şu an zaten fiyat 6 bin TL ve çok çok fazla olduğunu düşünürken bunun 10-12 binlere çıkacak olması çok saçma. Araba almak hayalken şimdi ehliyet almak hayal olacak sanırım’’ dedi.

İlk kez ehliyet almak için gerekli belgeler:

  • Kimlik kartı
  • Sürücü sertifikası
  • Öğrenim belgesi.
  • Sürücü sağlık raporu.
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının ödendiğine dair belge.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf.
  • Kan grubunu belirtir belge.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri