Saz Kamışlarından Egzotik Hasır Plaj Şemsiyeleri Yapıyorlar.

Saz kamışlarından birbirinden şık, egzotik ve doğal hasır şemsiyeler yapıldığını biliyor muydunuz? Plajlarda, havuz kenarlarında ve bahçelerinizde yaz ayalarında en çok tercih edilen doğal ve gölgelik hasır şemsiyeler saz kamışlarından yapılmaktadır. Saz kamışları hasır şemsiye üretiminde kargı kamışları ile en çok kullanılan ürünlerdir.

Saz Kamışı Nedir?

Saz kamışları sazlık ve göl kenarlarında yani sulak bölgelerde yetişen odunsu gövdeli içi boş bir bitki ve kamış türüdür. Boyları yaklaşık 2-4 metreye kadar uzayabilir. Hasır şemsiye yapımında kullanılan saz kamışları erken hasat saz kamışlarıdır. Daha küçük ve daha taze saz kamışları da diyebilirsiniz.

Güzel ülkemizde saz kamışı ve kargı kamışı bol miktarda yetiştiği için hasır dekorasyon ve bambu dekorasyon uygulamalarında bu ikili çok sıklıkla tercih edilmektedir. Bambu ya göre uygun maliyetleri bambu görünümlü hasır şemsiye yapımında saz kamışlarına bayrağı bırakmıştır diyebiliriz. Bu sadece bize özgü bir durumda değil aslında. Dünya genelinde saz kamışlarından imal edilen doğal hasır plaj şemsiyeleri oldukça popüler ürünlerdir.

Hasır Şemsiyeleri En Çok Kimler Tercih Ediyor?

Hasır şemsiyeleri ve saz kamışından yapılan birbirinden şık ve egzotik plaj şemsiyelerini en çok turizm sektörü, oteller, tatil köyleri, Turistlik bölgelerdeki kafe ve restoranlar sıklıkla tercih etmektedir. Bunların yanında villa ve müstakil ev sahipleri de egzotik ve doğal görünümleri nedeniyle hasır şemsiyeleri tercih etmektedir.

Bu yazımızda sizlere hasır şemsiye üreticisi SAZ KAMIŞ şirketinin saz kamış şemsiye ve hasır şemsiye ürünleri hakkında 20 yıllık sektör tecrübesi ile bizlerle paylaştıkları harika hasır şemsiye modellerini ve nasıl yapıldıklarını aktaracağız.

Saz Kamışından Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Hasır şemsiyeler saz kamışlarından yapıldığı gibi bambu kamışı ve saz hasır otları ile de yapılmaktadır. Genellikle eskiden beri her plajda gördüğümüz bambu görünümlü hasır şemsiyeler kargı kamışları ile imal edilmektedir. Klasik hasır şemsiye modeli olarak adlandırılan bu hasır şemsiyeler bambu kargı ürünlerinin ince şeritler halinde kesilerek şemsiyeye örülmesi ile imal edilmektedir.

Bu yazımızda size klasik hasır şemsiyelerden daha çok saz kamışlarından ve saz hasır otlarından imal edilen egzotik hasır şemsiye modellerini aktaracağız. A’dan Z’ye herkesin mekânında görmeyi çok isteyeceği bu hasır şemsiyeler SAZ KAMIŞ gibi tecrübeli hasır dekorasyon ve saz dekorasyon şirketleri tarafından imal edilerek Türkiye’nin her yerine ulaştırılmaktadır.

2022 Yılında En Çok Rağbet Gören Hasır Şemsiye Modelleri Hangileri?

Kirpi Hasır Şemsiye

Kirpi de ne alaka diyebilirsiniz. Gerçekten de biz de ilk duyduğumuzda şemsiye ve kirpinin arasındaki bağlantıyı bir türlü anlayamadık. Aslında çok yakın bir anlamları olduğunu anladığımız evet haklıymışsınız demek zorunda kaldık. Buradaki kirpi benzetmesi şuradan gelmektedir. Bu model hasır şemsiyeler saz kamışları ile imal edilmektedir. Saz kamışları sık ve yoğun bir şekilde özel üretim şemsiye profillerine monte edilir. Bu hasır şemsiyelere yakından baktığınızda saz kamışlarının uçları aynı kirpinin dikenlerini andıracaktır.

Açıkçası bu benzetmeyi yakından gördüğünüzde çok daha iyi anlayabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin kamışların uçları keskin değildir rötuşlama ve pürüzsüzleştirme yapılarak eşsiz bir doku sunmaktadır. Böyle bir hasır şemsiyenin bahçenizde ya da mekanlarınızda bulunmasını isterseniz istediğiniz ölçü, ebat ve modelde şemsiyelerinizi sipariş verebilirsiniz. SAZ KAMIŞ şirketi size bu konuda oldukça kaliteli bir hizmet sunmaktadır.

Kademeli Hasır Şemsiye

Kademeli kamış şemsiyeler de aynı kirpi kamış şemsiye gibi saz kamışları ile imal edilmektedir. Kademeli hasır şemsiyelerde saz kamışları kat kat bir görünüm sağlayacak şekilde hasır şemsiye profiline çelik teller ile sıkıca desteler halinde örülür. Bu işlem saz dekorasyon ustaları tarafından el işçiliği ile yapılmaktadır.

Saz kamışı hasır şemsiyeler tamamen doğal ürünler ile %100 insan eli tarafından imal edilmektedir. Saz kamışlarının toplanmasından işlenmesine kadar tüm işlemler insan eli ile yapılmakta olduğu için çok değerli ve A’dan Z’ye emek isteyen eşsiz ürünlerdir.

Doğal Ot Hasır Şemsiye

Doğal ot hasır şemsiyeler en çok hoşumuza giden model de diyebiliriz. Açıkçası insanın baktıkça bakası geliyor bir de böyle bir şemsiye altında denizin ya da güneşin keyfini çıkardığınızı hayal etsenize.

Doğal ot hasır şemsiyeler tamamen saz hasır otları ile imal edilmektedir. Aynı kamış hasır şemsiyelerde olduğu gibi özel üretim ve sağlam demir şemsiye profilleri hazırlanır ve doğal ve egzotik saz hasır otları bu şemsiyelere hasır dekorasyon ustaları tarafından işlenir. Böyle bir şemsiyeyi mekanlarınızda bulundurmak isterseniz SAZ KAMIŞ gibi bir hasır şemsiye üreticisi ile irtibata geçmeniz ve siparişinizi vermeniz yeterlidir.

Klasik Kamış Şemsiye

Klasik kamış şemsiye modeli de çok şık ve saz kamışlarının doğal dokusunu yansıtan harikulade bir hasır şemsiye modelidir. Klasik kamış hasır şemsiyelerde özel üretim demir şemsiye profiline sadece saz kamışları monte edilerek yapılmaktadır. Bu modelde saz kamışları farklı teknikler ile saz dekorasyon ustalarının elinden işlenmekte ve bu resimde gördüğünüz model ortaya çıkmaktadır.

Sizce 2022 Yılında En Çok Satan Hasır Şemsiye Modeli Hangisidir?

Hepsi de gerçekten birbirinden güzel ve eşsiz bir görünüme sahip hasır şemsiye modelleri. SAZ KAMIŞ şirketinin bize paylaştığı bilgilere göre 2022 yılında en çok satan hasır şemsiye modeli kademeli kamış ve kirpi kamış ve kademeli kamış hasır şemsiye modelleridir. Sonrasında doğal ot hasır şemsiye onları takip etmektedir. Sizde aşağıda en beğendiğiniz ve hatta mekanlarınızda bulunmasını arzu ettiğiniz hasır şemsiye modelini bizlerle paylaşabilirsiniz.

Saz Kamışı Hasır Şemsiyeler Neden Bu Kadar Çok Tercih Ediliyor?

Saz kamışından yapılan hasır şemsiyeler aynı zamanda yenilenebilir malzemeler olduğu için ve özel üretim sağlam demir profillerden imal edildikleri için yıllar sonra üzerimdeki eskiyen saz kamışları yenilenerek eski görünümlerine kavuşturulabilir. Bundan dolayı özellikle toplu sipariş veren turizm işletmeleri ve oteller için ilerleyen süreçlerde iyi bir tasarrufa yol açacaktır.

Saz kamışından yapılan hasır şemsiyeler klasik hasır şemsiyeler göre daha uzun ömürlüdür. Ortalama 5-7 yıl kullanım ömrü olan kamıştan hasır şemsiyeler bu konuda da tercih sebebi olmaktadır.

Saz kamışından yapılan hasır şemsiyelerin kalın ve sıkı saz kamış dokusu sayesinde yazın bunaltıcı sıcaklarda çok daha koyu gölgelikler sağladığı için daha ferah ortamlar sunmaktadır.

Yukarıdaki maddelerin hepsinin yanı sıra sadece eşsiz ve doğal görünümleri bile tercih edilmelerinin tek başına en büyük nedeni olabilmektedir. Misafirlerini doğal ve egzotik mekanlarda ağırlamak isteyen otel ve turizm işletmeleri doğal ve egzotik görünümleri nedeniyle her zaman saz kamış hasır şemsiyeleri tercih etmektedir.

Eğer siz de yukarıdaki harika saz kamış şemsiyelerden temin etmek isterseniz SAZ KAMIŞ gibi tecrübeli ve güvenilir bir hasır dekorasyon şirketine ulaşarak beğendiniz model ve ölçülerde hasır şemsiyelere sahip olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri