Deri Telefon Kılıfı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Deri son derece dayanıklı bir malzemedir. Her türlü aşınmaya ve yıpranmaya karşı dirençli olmasından dolayı telefon kılıflarında sıklıkla kullanılan bir üründür. Kaliteli malzemesi ve estetik duruşu ile telefonun kullanımını kolaylaştıran deri, her daim modası geçmeyen malzemelerden biri olarak bilinmektedir. Cep telefonu kılıfı ise cihazı darbelere karşı korumak, yıpranmaları azaltmak için kullanılmaktadır. Kimi zaman bir servet ödenen cep telefonunun dış etkilerden en az etkilenmesi tüketici için oldukça önemlidir. Modern teknikler, gelişen teknoloji ile son derece kullanışlı ve şık tasarlanan cep telefonu kılıfları, mevsimsel faktörlerden ve dış etkenlerden asgari ölçüde etkilenilmesi amaçlanarak tasarlanmaktadır.

Deri kılıf alırken ürünün sert bir deriden yapılmış olmasında dikkat edilmelidir. Derinin terleme yapması cihazın ekranında sıvı temasının oluşmasına neden olacaktır. Bu yüzden apple markası için üretilmiş iPhone 12 pro max kılıf malzemelerinin dikkatle seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca deri telefonun kamerasına ve ekranına zarar vermeyecek derecede yumuşak olmalıdır. Deri kılıfın dayanıklı, işlevsel ve estetik görünümde olması tercihlerde ilk sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Deri kılıflar düşme, çizilme ve çarpmalara karşı en ideal korumayı sağlayan kılıf modellerinden biridir. Ayrıca farklı tasarımsal özellikleri ile kullanıcıların kredi kartı, kimlik, sürücü belgesi gibi eşyalarını koymaya yarayan cepleri ile fonksiyonel kullanımı da bulunmaktadır.

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri uzun süre kullanıma elverişli dayanıklı bir ürün olmakla birlikte son derece hassas bir üründür. Uygun zaman ve koşullarda bakım yapılmadığı takdirde deride kuruma, çatlama ve büzülmeler görülebilmektedir. Deri telefon kılıfının mümkün oldukça sudan uzak tutulması gerekir. Deri ıslandığında yapısı deforme olabilmektedir bu sebeple esnek ve yumuşak yapısını kaybetmektedir. Bu yüzden deri malzemeden üretilmiş iPhone 12 Pro Max kılıf, gözenekli yapıya sahip olduğundan lekeler ve tozlar kolaylıkla bu gözeneklerden girebilmektedir. Kirli yüzeylere deri kılıfı koymamak gerekmektedir. Kılıf eğer konulduğu zeminde sıvı ile temas halinde ise leke deriye işlemeden dikkatli ve hızlıca temizlenmelidir.

Deri, yapısı gereği toz biriktirmeye müsait bir üründür. Çantada ya da elde cep telefonunu taşıma esnasında, cihazı darbelere karşı korusa da deri kılıf, kendi yapısını koruyamamakta ve dış etkilere maruz kalarak kirlenmektedir. Cep telefonu ile kılıf bu gibi durumlardan birbirinden ayrılmalı ve ayrı ayrı temizlikleri yapılmalıdır. Küflenmeyi önlemek adına da deri kılıflar suda kesinlikle yıkanmamalıdır. Zor çıkan lekeler için mikrofiber bez hafif nemli şekilde ıslatılarak temizlik yapılmalıdır. Temizleme işlemi sonrası az da olsa suyla temas edeceği için deri cep telefonu kılıfı kurutulmalıdır. Kurutma işlemi derinini ömrünü uzatmaktadır. Kurutma işlemi esnasında deri kılıf kesinlikle direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Ayrıca deri malzeme uzun süre ısı etkisinde kalırsa kırılgan bir hâle gelecektir. Bu durumda ömrünün kısalmasına sebep olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri