Gaziantep'te İş kazalarının sonu gelmiyor! Gaziantep’te 2022 yılının ilk 9 aylık döneminde meydana gelen kazalarda, 41 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İş kazalarının en fazla yaşandığı kentlerden olan Gaziantep’te 2022 yılının ilk 9 aylık döneminde meydana gelen kazalarda, 41 işçi hayatını kaybetti. En fazla iş kazasının yaşandığı Gaziantep, yaşanan iş kazaları ile Türkiye’de 11.sırada yer aldı.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep, son yıllarda meydana gelen iş kazaları ile gündemde… 2021 yılında meydana gelen iş kazalarında 56 işçi hayatını kaybederken, 2022 yılının 9 aylık döneminde 41 işçi meydana gelen iş kazalarında hayatını kaybetti. Gaziantep, en fazla iş kazasının meydana geldiği iller arasında 11.sırada yer aldı.

Eylül ayının ilk haftalarında meydana gelen 6 olayda ise 6 işçi hayatını kaybetti.

AYAKKABI ATÖLYESİ’NDE PATLAMA: 1 ÖLÜ
İlk olay geçtiğimiz Pazartesi günü KÜSGET Bölgesi’nde bulunan Ayakkabıcılar Sitesi’nde yaşandı. Bir ayakkabı Atölyesi’nde bulunan kalıp makinesi büyük bir gürültü ile patladı. Patlamanın ardından atölyede bulunan Kadir (45) ile oğlu Enes Arslan (24) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Enes Arslan, kurtarılamadı.

VİDANJÖR PATLAMASI 2 İŞÇİYİ HAYATTAN KOPARDI!
Pazartesi günü yaşanan olayın etkileri devam ederken, bu kez Gaziantep OSB’den patlama haberi geldi. Gaziantep 1. OSB'de bulunan bir araç üstü ekipmanları üretiminin yapıldığı fabrikada vidanjörle işlem yapılırken henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Patlamanın etkisiyle vidanjörün arka bölümünde bulunan işçilerden Mustafa Kesiktaş (27) ile Ercan Kılıç (25) hayatını kaybetti. Kesiktaş ile Kılıç'ın cenazeleri, incelenmek üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

ÇELİK PLATFORM İŞÇİLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ!
Son olay ise 5.Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşandı. 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika inşaatında, çatıya yerleştirilmek istenen çelik platformun iskelede bulunan işçilerin üzerine düşmesi sonucu 5 işçi yaralandı.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralıları kentteki hastanelere götürdü. Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Abdullah Yüzbaşı, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

İNŞAAT İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Son olay ise bir inşaat firmasının projesinde çalışan Ali Taşer isimli işçi, meydana gelen iş kazasında hayatını kaybetti. Olayın kaza mı yoksa ihmal sonucu mu yaşandığı henüz netleşmezken, yaşanan iş kazalarının artışı ihmal söylentilerinin de artmasına neden oldu.

İTFAİYE ERİ, PAMUK BALYALARININ ALTINDA KALDI!
5. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle pamuk fabrikasında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, 112 sağlık ekipleri, UMKE, jandarma ekipleri sevk edildi. Yangında 4 işçi, 4 itfaiye eri ve 2 jandarma devrilen pamuk balyalarının altında kaldı. Dumandan etkilenenler 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangında bir itfaiye eri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri