Otomat Çeliği Ne İşe Yarar?

 Çelik malzemelerden istenen özellikler arasında talaşlı işlenebilirlik kabiliyetinin büyük bir önemi vardır. Otomat çeliği demir çelik sektöründeki en önemli ürünlerden biridir. Maliyeti düşük ve talaşlı imalatlarda sıklıkla kullanılan bir çelik türüdür. Hem kimyasal hem de fiziksel özellikleri açısından bakıldığında işlenebilir niteliklere sahip olması onu oldukça avantajlı kılar.

Teknik özelliklerine bakınca son derece cazip, maliyeti düşük ve işlenebilir nitelikte olan otomat çelikleri bu kadar avantaja sahip olunca oldukça ön plana çıkıyor. Otomat çeliklerinde yüksek oranda fosfor ve kükürt yer alması talaşlı işlem kabiliyetini artırmaktadır. Bu da malzemelerin çok daha verimli hale gelmesi demektir.

Otomat Çeliği Kullanım Alanları

Otomat çeliği nerelerde kullanılır sorusu son dönemlerde bir hayli merak edilen bir soru olmuştur. Talaşlı imalatın bel kemiği demek yanlış olmaz. Hızlı talaş alma sürecinde talaşların kırık çıkması ile birlikte talaş kaldırma işlemleri için de otomat çelikleri kullanılmakta. Bir çelik türü olan otomat çelikleri uygulanan ısıl işlemlerine göre farklı sınıflandırılırlar.

Isıl işlem uygulanmayanlar yumuşak otomat çelikleri olarak isimlendirilir. Isıl işlem uygulananlar ise, ıslah işlemlerinde ve de sementasyon işlemi uygulananlar olarak bilinmektedir. Üretim sektöründe geniş bir kullanım ağına sahip bu ürünler her geçen gün daha fazla taleple karşılaşmakta. İnşaat, makine, sanayi, endüstri ve optik cihaz üretimi gibi sektörlerde sıkça kullanılan otomat çeliği için https://hascelik.com/parlak-celikler-c/parlak-celikler-urun-grubu-otomat-celikleri-c adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri