Gaziantep'te Sağlık Çalışanlarının Gözü 'banka PROMOSYON' görüşmelerinde... Ziraat Bankasından gelecek "YANITI" Gaziantep'te sağlıkçılar UMUTLA BEKLİYOR

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan sağlık çalışanlarının gözü, İl Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılacak promosyon görüşmelerinde. İl Sağlık Müdürlüğü, promosyon oranlarının güncellenmesi için Bankaya yazılı bildirimde bulunurken, Ziraat Bankasından gelecek yanıt merakla bekleniyor.

Bankalar tarafından kamu çalışanlarına verilen promosyonlarla ilgili süreç sürüyor. Gaziantep Üniversitesi’nde imzalanan 35 bin TL’lik promosyon anlaşmasının ardından kamu kurumları, bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının gözden geçirilmesi ve rakamların güncellenmesi için çalışma başlatmıştı.

Bu kurumlardan biri de Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü oldu. Geçtiğimiz yıl Ziraat Bankası ile promosyon anlaşması imzalayan il Sağlık Müdürlüğü, sağlık çalışanlarından gelen talepler doğrultusunda 5 bin TL olan promosyon miktarının yükseltilmesi için Ziraat Bankasına talepte bulundu.

Ziraat Bankasından maaş promosyonları ile ilgili henüz yanıt gelmezken, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, 27 bin TL’lik maaş promosyon anlaşmasına imza attı. Samsun’da yaşanan gelişmenin ardından gözler İl Sağlık Müdürlüğüne çevrildi.

BAKANLIK KANALIYLA MI ÇÖZÜLECEK?

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı promosyon anlaşmaları ile ilgili sürece İl Müdürlüklerin çok fazla dahil olmaması ile ilgili şifai talimat verdi. Bakanlıktan gelen bu talimatın ardından Emniyet Genel Müdürlüğünde olduğu gibi Sağlık Çalışanlarının promosyon işlemlerinin de Bakanlık eliyle çözüleceğine dair iddialar gündeme geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri