Gaziantep Organize Sanayi'de fabrikalar bir bir kapanıyor... GAZİANTEP'TE FABRİKALAR İŞÇİ ÇIKARTIYOR

Son günlerdeki ekonomik krizden en büyük nasibini alan Gaziantep’teki halı ve iplik sektörü büyük sıkıntı yaşarken bir çok fabrikada kapanma yaşanırken bunun yanı sıra da işçi çıkarmalarının olduğu ileri sürüldü. Gaziantep’te genellikle kapanan fabrikaların başında halı hammadesi üreten ve halı imalatı gerçekleştiren yerler ile pamuk ipliğiyle ilgili tekstil fabrikalarının bir çoğunun kapandığı ileri sürüldü.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan ve İstanbul’u da geride bırakan sigortaya kayıtlı 251 bin işçi çalıştıran ve 2 bine yakın fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde genellikle halı ve iplik üretimi yapan bir çok fabrika kapısına kilit vurduğu öğrenilirken bununla birlikte işçi çıkarmalarının yaşandığı ifade edildi. Genellikle bankaların ne halı sektörüne nede pamuk ipliği üreten sektöre kredi vermediğinden dolayı sıkıntılara yol açtığı öne sürüldü.

SON BİR AYDA KAÇ FABRİKA KAPANDI?
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan halı ve pamuk ipliği sektöründe bulunan yaklaşık 10 fabrikanın kapandığı ve bir çok işçinin de bu fabrikaların ücretsiz izne gönderdiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde bu fabrikaların tekrar 15 günlük ücretsiz izinden sonra üretime yeniden başlayacağı ileri sürüldü.

BANKALAR HALI VE İPLİK SEKTÖRÜNE KREDİ VERMEDİ İDDİASI
Hem halı hemde pamuk ipliği sektöründe piyasada daralma olmasından dolayı bankaların bu iki sektöre kredi vermekte sıkıntı yarattıkları söylenirken önümüzdeki Kasım ayı içerisinde bu sektörlerin yeniden canlanacağı da kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SANAYİCİYE VERİN DİYOR, BANKACILAR VERMEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENİYORLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de sanayinin kalkınması için bankacılara sürekli çağrıda bulunarak üretimin artması için kredi vermelerini söylemesine rağmen hem kamu hemde özel sektör bankaların Gaziantepli sanayicilere kredi vermemek için her türlü oyunları oynadıkları ileri sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri