Kamil Ocak adına yakışır okul! Gaziantep'te bu lisede spor insanı yetişiyor

Gaziantep’te ilk spor tesislerinin ve stadın yapılmasını sağlayan dönemin bakanı Kamil Ocak ismi artık Spor Lisesi’nde yaşıyor.

Gaziantep’te ilk spor tesislerinin ve stadın yapılmasını sağlayan dönemin bakanı Kamil Ocak ismi artık Spor Lisesi’nde yaşıyor. Kamil Ocak Stadı ve Spor Salonu’nun yıkılmasından sonra yeni stada başka bir isim verilmesiyle tüm Gaziantep’liler şok olmuştu. Ama artık Kamil Ocak ismi adına yakışır bir şekilde pırıl pırıl gençlerin eğitim gördüğü Kamil Ocak Spor Lisesi’nde yaşatılıyor. Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile spor yazarlarımız Kenan Yücel ve Bedrettin Ay, Kamil Ocak Spor Lisesi’ni ziyaret ederek okulla ilgili bilgi aldılar.

MİSAFİRLİKTEN BÜYÜK DEV TESİSE
Yıllarca Gaziantep Lisesi içerisinde bir binada misafir olarak bulunan Spor Lisesi şu sıralarda dev bir spor kompleksinde yer alıyor. Kamil Ocak Spor Lisesi Müdürü Erkan Çolak ve öğretmenleri ile Aile Birliği Başkanı Mehmet Yalçınoğulları Spor Tempo ekibini ağırladı. Kamil Ocak Lisesi 160’a yakın öğrencisiyle şu sıralarda “Spor insanı” yetiştirirken bu dev tesis sahalar, salonlar ve eğitim için tertemiz sınıflar bulunuyor. Okulan müdürü Erkan Çolak ise yıllarını bu işe adamış değerli bir spor adamı. Tam 25 yıldır Gaziantep’e olan ve aslen Karadenizli olan Erkan Çolak, burada hem sevildi hemde bir Gaziantepli oldu. Çolak ve ekibinin Kamil Ocak Spor Lisesi’ni görkemli ve görülmeye değer bir hale getirdiği dikkat çekiyor.

EKİBİMİZ BİLGİ ALDI
Spor Tempo ekibinden Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile Spor Yazarlarımız Kenan Yücel ve Bedrettin Ay üçlüsü spora değer katan Kamil Ocak Spor Lisesi’ni yerinde inceledi. Erkan Çolak ve ekibiyle birlikte sohbet eden Spor Tempo ekibi, Kamil Ocak Spor Lisesi’ni görme fırsatı buldu.

KAMİL OCAK UNUTULMADI
Gaziantep’te yıllardır faaliyet gösteren Spor Lisesi’ne Kamil Ocak isminin verilmesi büyük bir takdirle karşılandı. Yıllar önce devlet bakanlığı ve Spor Bakanlığı döneminde Gaziantep’e büyük tesisler kazandıran Kamil Ocak ismi artık bu lisede yaşatılıyor. Gaziantep adına önemli bir isim olan Kamil Ocak isminin Spor Lisesi’nde yaşatılması alkışı hak etti. Yıllarca Gaziantepspor’un maçlarını oynadığ Kamil Ocak Stadı’nda yer alan dev Kamil Ocak resmi şimdi bu lisede baş köşede duruyor. Öğrenciler ise Kamil Ocak ismine büyük saygı gösteriyor.

PIRIL PIRIL BİR OKUL
Gaziantep’te 25 yıldır görev alan ve bir çok spor merkezlerinde öncülük eden Kamil Ocak Spor Lisesi Müdürü Erkan Çolak, ekibimize okulun her yerini tek tek dolaştırdı. Erkan Çolak, buradan spor insanları yetiştirmeye çalışacaklarını dile getirerek, “Çok iyi bir ekibimiz var. Burada bizler sporcu değil, spor insanı yetiştireceğiz. Şu anda 160’a yakın öğrencimiz var. Burada futbol sahamız, tenis kordumuz, spor salonumuz ve bir çok faaliyet gösterebileceğimiz alanlarımız var. Sadece futbol akla gelebilir ama bu lisede gerçekten spor adına herşey var. Bu okulun ismini daha iyi yerlere getirmek ve Türkiye’de sayılı liselerden birisi yapmaya çalışacağız. Üniversitelerde BESYO bölümlerine hazır öğrenci göndereceğiz. Yani bizler BESYO bölümlerinin alt yapısıyız. Birbirinden değerli öğretmen ve antrenör arkadaşlarla bu işi daha iyi yapmak için çaba gösteriyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri