Gaziantep TOKİ'de ilk temel atılacak 17 il arasında Yok... Gaziantep’te TOKİ ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin başvurduğu projede, 25 Ekim tarihinde 17 ilde temel atılacak.Temel atılacak ilk 17 il arasında Gaziantep'in olmaması Gaziantep'te ev sahibi olmak isteyen vatandaşları üzdü...

Gaziantep'te belediyelerin işbirliğiyle 15 bin konutun yapılacağı Gaziantep yer almadı.  2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı Gaziantep’te bu durum vatandaşları üzerken, kentte konut sıkıntısı ve kira krizi de sürüyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan İlk Evim, İlk İşyerim Projesi kapsamında Türkiye genelinde 250 bin konut inşa edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayın programında ‘’İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’’ kapsamındaki ilk temellerin, 25 Ekim'de nerede atılacağını söyledi. Bakan Kurum, "Projenin ilk temellerini 17 ilde atıyoruz. Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta 5 bin konutun temelini atıyoruz" dedi.

Kurum, tüm valiliklerden illerdeki ihtiyaçlara ilişkin bilgi istediklerini, gelen veriler çerçevesinde il ve ilçelerdeki sayıların belirlendiğini belirtti.

GAZİANTEPLİLER PROJEYİ BEKLİYOR
Bakan Kurum’un bu açıklamalarının ardından vatandaşlar, Gaziantep’te proje kapsamında inşa edilecek 15 bin konut projesine çevrildi. 10 bin konutun TOKİ, 5 bin konutun ise belediyeler iş birliğinde yapılacağı kentte, proje kapsamında inşaat çalışmalarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

KONUT FİYATLARI YÜKSEK!
15 bin konutun inşa edileceği Gaziantep’te, konut fiyatları her geçen gün artıyor. Söz gelimi kimi mahallelerde 2+1 konut fiyatları dahi 2,5 milyon TL’nin üzerine çıkarken, ik,inci el konut fiyatları ise 1 milyon TL’ye dayandı. Sıfır konut sahibi olmak ise dar ve orta gelirli aileler için adeta hayal oldu.

KİRA BEDELLERİ YÜKSELDİ…
Son bir yıl içerisinde konut kira bedellerinin yüzde 110’un üzerinde arttığı Gaziantep’te, vatandaşlar ay sonunu getirmekte güçlük çekiyor. Ortalama  konut kiralarının 2 bin TL’den başladığı kentte, mahallelere göre, kira bedelleri de değişiyor. Kimi mahallelerde kira bedellerinin 10 bin TL ila 28 bin TL arasında değiştiği gelen bilgiler arasında. Stüdyo dairelerde ise kira bedelleri 2 bin TL’ye dayandı…

Ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığı kentte vatandaşın umudu ise 15 konut projesi oldu…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri