Ankara Boşanma Avukatı

Boşanma, yasal olarak evlilik kurumunun sonlandırılması demektir. Boşanma davaları Türk Medeni Kanununun Boşanma Hukuku yasasına göre yürütülmektedir. Ankara boşanma avukatı bu konuda en güvenli desteğiniz olacaktır. Boşanma sürecini aile avukatları yönetmektedir. Avukat seçimi eşlerin inisiyatifinde bulunmaktadır. Her iki taraf kendi avukatını seçerek boşanma sürecine yasal olarak devam etmektedir.

Boşanma Hukuku Neleri Kapsar?

Evliliğin yasal olarak sona ermesi anlamına gelen boşanma, çeşitli nedenler bağlı olarak gelişmektedir. Boşanma söz konusu olduğunda yasalar çerçevesinde, çocuklarla ilişkilerin düzenlenmesi, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı gündeme gelmektedir. Ankara boşanma avukatı sizin için boşanma konusunda en doğru destek adresi olacaktır.

Boşanma olayı Türk Medeni Kanunu 161. Maddesinde Hükme bağlanmıştır. Yasa boşanma sürecinde olanlara bazı haklar tanımaktadır. Evlilik devamında eşlerden birinin evlilik kurumunu zedeleyici davranışta bulunması boşanma nedeni olabilmektedir. Boşanma nedenleri;

Özel nedenler ve genel nedenler olarak ikiye ayrılmaktadır. Özel boşanma nedenleri;

Hayata kast, onur kırıcı davranış,

Zina,

Akıl hastalığı,

Haysiyetsiz yaşam sürme ve suç işleme

Terk olarak bilinmektedir.

Genel Boşanma Nedenleri;

Anlaşmalı boşanma,

Evlilik birliği sarsılması,

Ortak yaşantının yeniden kurulamaması sonucu boşanma olarak tanımlanabilmektedir.

Boşanma Avukatı

Boşanma Avukatı, boşanma davalarıyla ilgilenen Hukuk yasalarına uygu olarak eşlerin ve çocukların haklarını korumaktadır. Mal paylaşımından, çocuk durumuna, nafakadan maddi-manevi tazminat haklarına kadar yöneterek en iyi şekilde süreci sonlandırmaktadır. Boşanmalar Türk Medeni Kanunu 16. Maddesinde Hükmüne bağlanmıştır. Ankara boşanma avukatı tarafların en zararsız şekilde boşanmalarına destek olmaktadır.

Özel boşanma nedenleri arasında zina yaygın ve mutlak boşanma nedenleri arasındadır. Zina söz konusu olduğunda diğer eşin boşanma davası açma hakkı bulunmaktadır. Zina davalarında davanın reddi verilse dahi diğer eşin yeniden dava açma hakkı bulunmaktadır. Affeden tarafın dava hakkı ortadan kalkmaktadır.

Hayata kast durumunda eş dahil çocuklar ve yakınlara dahi kötü niyet taşıyan tarafa boşanma davası açma hakkı bulunmaktadır. Terk durumu olduğunda da terk edilen, boşanma davası açma hakkını kullanabilmektedir. Aile mahkemesine başvurularak ihtar talep edilmesi gerekmektedir. Ancak ihtar talebi için terk edilme tarihinde en az dört ay dolmuş olmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri