Gaziantep'te Şehitkamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Birincisi! Milli Eğitim Bakanı Özer Açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üretim yaparak gelir elde eden Mesleki ve Teknik Liseleri açıkladı. Geçen yıla oranla Mesleki ve Teknik Liselerin yaptıkları üretimlerin ve gelirlerin yüzde 243 oranında arttığını kaydeden Bakan Özer, 2022 yılının 8 aylık döneminde 1 milyar 75 milyon liralık gelir elde edildiğini söyledi. Bakan Özer, Şehitkamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin en fazla gelir elde eden okul olduğunu açıkladı.

Üretimden en fazla gelir sağlayan ilk üç ilin sırasıyla İstanbul, Ankara ve Gaziantep olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sekiz ayda yaptıkları üretimlerden İstanbul 117, Ankara 105 ve Gaziantep ise 91 milyon lirayı aşkın gelir elde etti. Geçen yıl aynı dönemde İstanbul 41, Ankara 31 ve İzmir yaklaşık 15 milyon lira gelir sağlamıştı" dedi.


BEYLERBEYİ MTAL, TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Bakan Özer, okullar bazında yapılan üretim sıralamasında ise 25 milyon 255 bin liralık üretimle Gaziantep Şehit Kamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin birinci, Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 22 milyon 90 bin liralık üretimle ikinci ve İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de 21 milyon 383 bin liralık üretimle üçüncü olduğunu kaydetti.

DAHA İYİ OLACAĞIZ!
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül de, Şehitkamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kutladı. Vali Gül, ‘’ Şehitkamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, yaptığı iş itibariyle Türkiye birincisi. Öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Daha iyi olacağız’’ ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri