Gaziantep'te 6001 Skandalına Galericilere Geçit Yok.. Gaziantep Ve Türkiye'de 6001 Kilometre İlan Skandalı Gündemde

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Oto Galericiler Sitesi’nde esnaf denetimi yaparak 6 bin kilometre ve 6 ay şartını kontrol ederek galerici, kiralama ve yetkili bayileri kıskaç altına aldılar.

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el otomobil ticaretine yönelik pazarlama ve satış kısıtlamasının başlamasıyla birlikte  Gaziantep’te ekipler denetimlere başladı.

SIRA OTO GALERİLERDE

Türkiye genelinde sıfır araçların kilometresinde oynaya yapılarak 6001 kilometreye getirilmesi iddialarının ardından Gaziantep’te tüketiciye yanlış satış yapılmaması için oto galericilerden başlayan denetimin devam edeceği öğrenildi.

MÜDÜR DENETLEDİ

Galericiler sitesinde başlayan denetime Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy öncülük ederken, onlarca galeri esnafına ekipler tek tek girip çıkarak araç yaşları ve kilometrelerini kontrol ettiler.

6+6 DÜZENLEMESİ

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşulu getirilmişti.

SÜRE SONA ERDİ

16 Ağustos 2022'den önce ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı için bu kişilere tanınan süre önceki gün sone ererken, denetimlerin de Gaziantep’te hemen başlatılması dikkatlerden kaçmadı.

CEZALAR YOLDA


İlan sitelerindeki taşıtlara ilişkin bilgiler düzenli olarak temin edilerek söz konusu pazarlama ve satış faaliyetleri de takip edileceği öğrenilirken, kısıtlamaya aykırı hareket eden oto galericiler, araç kiralama firmaları, yetkili bayilerle ticari faaliyet kapsamında satış yapan tüm gerçek veya tüzel kişilere her bir satış için ayrı ayrı olmak üzere idari para cezası uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri