Zirkonyum Kaplama

Yeni nesil diş uygulamaları olarak karşımıza çıkan zirkonyum kaplama, estetik görsellik konusunda harika bir etkiye sahiptir. Bu durumun önemine değinen Uzm. Dt. Merve Kurt; zirkonyum kaplama uygulamasının kullanım ömrüne yönelik sorulara yanıtlar verdi. İşte Uzm. Dt. Merve Kurt tarafından aktarılan merak ettiğimiz bilgiler!

Bir diş kaplamasının ömrü ürüne, malzemeye ve kullanıma göre belirlenir. Zirkonyum diş kaplamaları uzun ömürlü, dayanıklılık bir uygulama olarak zihinlerde yer edinmektedir. Bu tarz kaplamalar yıllarca zarar görme korkusu olmadan kullanılabilirler. Zira bu malzeme güçlüdür ve kimyasal korozyona karşı dirençli bir malzemedir.

Zirkonyum kaplama; ağız sıvıları ile reaksiyona girmez ve zamanla renk bozulmasına neden olmaz. Zirkonyum diş kaplamaları, porselen ve kompozit restorasyonlar gibi diğer malzemeler gibi bakım gerektirmez. Bu da gayet doğal olarak zirkonyum kaplamaların son zamanlarda sıklıkla talep görmesini mümkün kılmaktadır.

Zirkonyum diş kaplamaların ömrü diğer kompozit rezin materyallere göre daha uzundur. Bunun nedeni, bu malzemenin zamanla veya suya veya tükürükle temasa maruz kalmasıyla korozyona uğramamasıdır. Zirkonyum, yıllar sonra bile beyaz kalır! Bu da onu diş hekimleri arasında tercih edilen bir seçenek haline getirmektedir.

Zirkonyum Kaplamanın Kullanım Özellikleri

Zirkonyum diş kaplamaların en temel özelliği, doğal dişlerinizde olduğu gibi düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı dışında herhangi bir bakım gerektirmeden zamanla rengini koruyabilmeleridir. Yaş veya diğer faktörlerden dolayı dişlerinizde renklenme veya lekelenme varsa, zirkonyum diş kaplamaları herhangi bir kesinti veya dişçi muayenehanesine ek ziyaretler olmadan gülümsemenizi orijinal güzelliğine geri döndürmeye yardımcı olabilir.

Diş kaplamaların kullanım özellikleri söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı alternatif seçenekler çıkmaktadır. Her insanın farklı diş tiplerine ve farklı yaşam tarzlarına sahip olduğunu unutmamak önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzınız varsa ve iyi bir ağız hijyeni rutininiz varsa, zirkonyum diş kaplamanızın beklenenden daha uzun süre dayanmasını bekleyebilirsiniz.

Bir diş kaplama, görünümünü iyileştirmek için mevcut bir dişin üzerine yapıştırılan yapay diş şeklinde bir porselen parçasıdır. Diş kaplamalarının temel amacı, çürüme veya renk değişikliği nedeniyle zarar görmüş dişlerin rengini ve şeklini eski haline getirmektir. Eksik dişlerin yerine geçmeseler de, dolguların zamanla bozulduğu veya bozulduğu dişler arasındaki çapraşıklık veya boşlukların görünümünü iyileştirmek için kullanılabilirler.

Zirkonyum Kaplama Neden Tercih Ediliyor?

Zirkonyum kaplama, kozmetik amaçlı kullanılabilen dayanıklı, güçlü ve uzun ömürlü bir malzemedir. Ayrıca korozyona ve aşınmaya karşı dirençli olması, onu diş kaplamaları için ideal bir seçim haline getirmektedir. Zirkonyum kaplama, kompozit reçine veya porselen kaplamalara göre aşınmaya daha az eğilimlidir. Isı direnci, zamanla zarar görmeden veya rengi bozulmadan diş yüzeyine yapıştırma işlemi sırasında yüksek sıcaklıklara dayanmasını sağlar.

Zirkonyum, bu işlem sırasında herhangi bir enerji kaybı olmadan uzayda bir noktadan başka bir noktaya ısıyı verimli bir şekilde transfer etmesini sağlayan mükemmel ısı iletkenliğine sahiptir. Zirkonyum diş kaplamaların ömrü, dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biridir. Tüm bu özelliklerinden dolayı son zamanlarda zirkonyum kaplamanın sıklıkla tercih edildiklerini rahatlıkla ifade edebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri