Nitril Eldiven

Nitril, bir tür sentetik kauçuktur. Esnek, dayanıklı ve güçlü kimyasal direncine sahiptir. Gıdayla teması da uygun olan nitril eldivenler sağlık, sanayi ve gıda sektörü dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Nitril eldivenlerin, besin işlenmesiyle ilgili işler yerine getirirken vinilden daha sağlam olduğu bilinir. Bu sebeple gıda hizmeti endüstrisinde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

Nitril eldivenlerin bir diğer önemli özelliği, yapay bir kauçuk ve elastomer olan sentetik kauçuk (akrilonitril-bütadien) kullanılarak yapılmış olmalarıdır. Bu madde onlara daha yüksek bir dokunma hassasiyeti sağlar. Dokunma hassasiyeti, kullanıcıların bazı hassas gıda işleme görevlerini yerine getirirken sorun yaşama olasılığının oldukça düşük olduğu anlamına gelir. Ayrıca delinme ve kesilmelere karşı da dirençli olduğu bilinen nitril eldivenleri gıda endüstrisinde ve sağlık hizmetlerinde kullanmak çıplak ellerden bulaşacak enfeksiyon ve hastalık riskini azaltır.

Nitril eldivenler kimya laboratuvarlarında ve diğer endüstriyel ortamlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Aşındırıcı asitlerin, bazların ve birçok organik çözücünün işlenmesinde oldukça uygundur. Lekelere, bakterilere ve kimyasallara karşı direnç gösterdikleri için laboratuvar, restoran, klinik, güzellik salonu gibi iş ortamlarında kullanımı yaygındır. Nitril eldiven, vinil eldivenlere göre daha maliyetlidir ve daha az çevre dostu olduğu iddia edilir. Bu eldivenler biyolojik olarak parçalanamadıkları için yok edilme yöntemleri de oldukça sınırlıdır. Ancak kimyasallara, ısı farklılıklarına, sıvı ve katı yağlara karşı daha dayanıklıdır.

Daha fazla Beybi Eldivenleri için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri