Çember Germe Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çember germe makinesi, farklı endüstri alanlarında depolama, nakliye ya da yükleme noktasında kullanılan bir çözümdür. Ürünlerin güvenli bir şekilde bir arada tutulması, hem depolama hem de nakliye sürecindeki fireleri ve olası kazaları minimize ettiğinden çember uygulaması çok önemlidir. Bununla birlikte çemberlerde otomatik, yarı otomatik ya da manuel seçenekler söz konusudur. Bu da çember germe makinası seçiminde bazı konulara dikkat etmeyi beraberinde getiriyor.

Hangi çember makinası firma için uygun?

Şerit makinesi olarak da bilinen çember makineleri, paketlemenin yanı sıra lojistik ve ambalaj sektöründe de çok kullanılan bir yardımcı paketleme uygulamasıdır. Sektörel olarak çember makineleri birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Mobilyanın yanı sıra otomotiv, elektronik ya da beyaz eşya sektöründe çemberleme uygulamaları oldukça önemlidir. Çemberleme makinası satın alırken, tercih edilebilecek çeşitler şu şekildedir;

Akülü çember makinası

Otomatik çember makinası

Yarı otomatik çember makinası

Havalı çember makinası

Manuel çember makinası

Her bir çemberleme makinası, içerdiği özellikler bakımından farklıdır. Taşınabilirlik, kullanım modeli, sağlamlık, çemberleme kapasitesi değişken olan bu çember makinası modellerinde fiyatlar da değişmektedir. İhtiyaç duyulan çemberleme çözümünde performans gerekliliği baz alınarak bir seçim yapılabilir. Otomatik çemberleme, yüksek performansı ile yoğun çemberleme yapan şirketler tarafından tercih edilirken daha küçük ölçekli şirketlerde yarı otomatik modeller de kullanım kolaylığı ile öne çıkmaktadır. Havalı çember makinaları ön plana çıkan kaliteli modellerden olmasına karşın kompresör gerektirmektedir.

Çemberleme makinasının kullanımı

Paketleme, depolama gibi ihtiyaçlara hitap eden bir çözüm olan çemberleme işleminde, makina ve çember seçiminde; uygulamanın nasıl yapılacağı da önemlidir. Havalı ve akülü çember makinaları, vibrasyon ile bağlanabilirken çelik çember makinasında toka ile bağlama söz konusudur.

Çember makinasının kullanımında, otomatik ya da manuel makinalarda kullanım farklıdır. Bununla birlikte, temel teknik çemberi ilgili paletin etrafında dolaştırmak ve tetik yardımı ile kayışı sıkarak en iyi şekilde gerdirmektir. Gerdirme işleminin ardından kesme yapılır ve ürün depolama ya da nakliyeye hazır hale gelmiş olur.

Hangi çember çeşidi ile çemberleme yapılacak?

Çember germe makinaları, bir araya getirilmiş ürünleri paketleme, depolama ya da yükleme sürecinde kullanılmaktadır. İyi bir çemberleme işlemi içinse çemberleme makinası kadar çember çeşidini de doğru seçmek önemlidir. Farklı mukavemet seviyelerine sahip çemberler, yükleri doğru bir şekilde çemberlemek için kullanılabilir. Bu anlamda öne çıkan çember çeşitleri şu şekildedir:

Kompozit çember

Polipropilen çember

Polyester (PET) çember

Çember makinası, ideal standartları barındırmasıyla, yüklerin doğru bir şekilde bir arada tutulmasını sağlar. Akülü, otomatik ya da manuel çemberleme makinaları ile çember türlerinin doğru seçimi her sektörde en iyi sonucu çıkaracaktır. Malzemelerin depolama ve yükleme sürecindeki ekonomik kayıpları minimize etmenin ötesinde, personel güvenliği için de önemli olan çemberlemede hem makina hem de çember türünün seçimi; sektöre, iş alanlarına ve ihtiyaca göre yapılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri