Gaziantep'te İnanılmaz Dolandırıcılık! Gaziantep'te Ameliyata Giren Doktorun Sekreterini Kullanıp Kuyumcuyu Dolandırdılar

"Gaziantep'te bir şahıs, ameliyata giren doktorların ofislerini doktor gibi arayarak sekreterleri üzerinden kuyumcuları yaklaşık 200 bin lira dolandırdı. Film senaryolarını aratmayan ve şeytanın dahi aklına getiremeyeceği bu acımasız telefon dolandırıcılığı, özel hastanelerde pek çok doktoru mağdur ederken, yaşanan olay sonrası Gaziantep'teki hastaneler teyakkuza geçti. "

Bu kadar da olmaz dedirten hırsızlık olayı Gaziantep'te özel bir hastanede yaşandı. Daha önceleri kendini polis ve savcı olarak tanıtarak çeşitli meslek grubuna mensup birçok insanı dolandıran dolandırıcılar, şimdi de kendini doktor olarak tanıtıp akıl almaz bir dolandırıcılık senaryosu ile kuyumcuları ve sağlık camiasını dolandırmaya başladı.

Doktorları takip etti, ameliyata girince harekete geçti 

 İddiaya göre, bir şahıs, özel hastanedeki doktorları takip etmeye başladı. Takip ettiği doktorlar ameliyata girince ofislerini arayan şüpheli şahıs, telefonu açan sekretere kendisini doktor olarak tanıtarak ameliyattaki doktorun yakın arkadaşı olduğunu söyledi. 

Doktor gibi davranarak güven kazandı 

Bu sayede sekreterin güvenini kazanan şüpheli şahıs, acil döviz ve altın bozdurması gerektiğini söyleyerek tanıdığı kuyumcu olup olmadığını sordu. Sekreterin de doktor olduğunu düşündüğü şahsa yardımcı olmak için evet demesi üzerine harekete geçen şüpheli şahıs, bozduracağı altın ve dövizleri kısa bir süre sonra elden teslim edeceğini ve bunların TL karşılığının hesabına hemen EFT yapılmasını  istedi. 

200 bin liralık dolandırıcılık yaptı, ortadan kayboldu 

Doktor gibi davranarak sekreter ve kuyumcunun güvenini kazanan şüpheli şahıs, altın ve dövizlerin TL karşılığının hesabına yatırılırmasının ardından izini kaybettirdi. Yaşanan olay sonrası toplam 200 bin liralık dolandırıcılık yapan şahsın yöntemi bu kadar da olmaz dedirtti. 

Gaziantep'te tüm hastanelere 'dikkali olun' mesajı gönderildi 

Yaşanan olay sonrası harekete geçen Gaziantep'teki hastaneler, tüm sağlık çalışanlarına bilgilendirme mesajı göndererek benzer durumların yaşanmaması için dikkatli olunması çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri