TFF tarihinde bir ilk! Gaziantepli iki başarılı spor adamı da oradaydı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'da bulunan binasına bugün silahlı saldırıda bulunuldu. Tesislere 7 el ateş edilirken, 5 kurşun binaya isabet etti. Binayı bulan 5 kurşundan 3'ü başkanlık ofisi ve toplantı odasına geldi. TFF, konuyla ilgili açıklama yaparken Türkiye Futbol Federasyonu tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva'daki TFF binasına yapılan silahlı saldırı sonrası açıklama yaptı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'da bulunan binasına bugün silahlı saldırıda bulunuldu. Tesislere 7 el ateş edilirken, 5 kurşun binaya isabet etti. Binayı bulan 5 kurşundan 3'ü başkanlık ofisi ve toplantı odasına geldi. TFF, konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Binamıza kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir"
TFF'den yapılan açıklamaya, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak toplantı halinde iken Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerimizdeki yönetim binamıza kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir." ifadeleri ile başlandı.

"Türk adaletinin olayın sorumlularına hak ettikleri cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur"
TFF'den, "Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Güvenlik güçlerimiz başlattıkları operasyonla çok kısa sürede saldırının faillerini yakalamayı başarmıştır. Türk adaletinin de olayın sorumlularına hak ettikleri cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur." denildi.

"Bu hain saldırı Türk futbolunu ileriye taşımak için çalışmaktan alıkoyamayacak"
Devam eden açıklamada şunlar kaydedildi: "Göreve geldiği ilk günden bu yana Türk futbolunun tüm paydaşlarıyla dostluk ve birliktelik içerisinde olması gerektiğini birçok kez dile getirmiş Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak, bu hain saldırının bizi Türk futbolunu bulunduğu çizgiden daha ileriye taşımak için çalışmaktan alıkoyamayacağını belirtmek isteriz."

TFF AÇIKLAMA YAPTI
TFF son olarak, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, telefonla arayarak üzüntülerini ve desteklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, bizzat Türkiye Futbol Federasyonu’na gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş’a, saldırının ardından Riva’ya gelerek bizi yalnız bırakmayan tüm kulüp başkanlarımız ve devlet yetkililerimiz ile saldırının ardından geçmiş olsun dileklerinde bulunan kulüplerimiz, futbolcularımız, futbol insanlarımız, tüm futbolseverler ve Türk halkına teşekkür ederiz." açıklamasını yaptı.

HAMİT ALTINTOP KONUŞTU
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altınop saldırının ardından açıklamalarda bulundu. Hamit Altıntop silahlı saldırıyla ilgili, "Silah seslerini duyar duymaz kendimizi yere attık. Yönetim kurulundaki arkadaşlar benim yaralandığımı düşünmüşler. Verilmiş sadakamız varmış, failler umarım en kısa zamanda bulunur" dedi.

İKİ GAZİANTEPLİ İKİ BAŞARILI FUTBOL ADAMI
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Süper Lig’den sorumlu yönetici Müslüm Özmen, yaşanan talihsiz olaydan sonra geçmiş olsun mesajlarına, “Bu olay sonrasında bizleri yalnız bırakmayan ve mesajlarıyla destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dediler. İki Gaziantepli TFF yöneticisi Büyükekşi ve Özmen’in göreve geldikten sonra TFF’da ve Türk futbolunda önemli işlerin yapıldığı ve Türk futbolunu daha ileriye götürmek için çaba sarfedildiği görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri