Gaziantep'te Odalarda Zam İsyanı! Gaziantep'te Sanayiciler, Esnaf'ın Elektrik ve dogalgaza yapılan zamma karşı tepkileri artıyor.

Elektrik ve dogalgaza yapılan zamma tepkiler artıyor.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Aldığımız siparişler için verdiğimiz fiyatlarla bugün zarardayız” derken, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi. “tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükünü daha da ağırlaştıracağı gibi enflasyona olumsuz yansımaları da olacaktır” değerlendirmesini yaptı. 
Sosyal medya hesaplarından zamma tepki gösteren Başkan Yıldırım, “Önümüzü Göremiyoruz... Maalesef bir gecede sanayide doğalgaza ve elektriğe %50 zam geldi. Aldığımız siparişler için verdiğimiz fiyatlarla bugün zarardayız. İş insanlarımız bu şartlar altında fiyatlama yapamıyor! Karar vericilerimizden olumlu bir adım atılmasını talep ediyoruz” dedi. 
ÜNVERDİ: OLUMSUZ YANSIMALAR OLACAK
Gaziantep SanayiOdası Başkanı Adnan Ünverdi ise, “Mesken ve ticarethanelerle birlikte sanayi elektriğine yüzde 50 ve sanayide kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 50,8 oranındaki zamlar,tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükünü daha da ağırlaştıracağı gibi enflasyona olumsuz yansımaları da olacaktır. Ülke olarak, dünyadaki gelişmeler de göz önüne alındığında her zamankinden daha çok üretime, yatırıma ve istihdama ihtiyacımız var. Sanayicimizin dış pazarlarda rekabet gücünü zorlayan, üretim ve tedarikte sıkıntılara neden olan bu zamların gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri