Gaziantep'te Konaklama ücretlerine GastroAntep ayarı! 15-18 Eylül tarihlerinde günlük konaklama bedellerini bin 500 ila 3 bin 600 TL arasında değiştiği görüldü.

Dünyanın bir çok ülkesinden ünlü yıldızların katılaması beklenen, konserler ve etkinlikler ile Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Festival için geri sayım devam ederken, kentte bulunan otellerin günlük konaklama ücretlerine büyük oranda zam yaptığı ileri sürüldü. Yapılan araştırmlarda kentte bulunan lüks otellerde 15-18 Eylül tarihlerinde günlük konaklama bedellerini bin 500 ila 3 bin 600 TL arasında değiştiği görüldü.

2020 yılında pandemi nedeniyle interaktif olarak gerçekleştirilen, 2021 yılında ise Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketi nedeniyle iptal edilen GastroAntep, iki yıllık sürenin ardından yeniden geniş katılım ile gerçekleştirilecek. Gaziantep’in yöresel lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasının yanında, turizme ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayan festival öncesi, ortaya atılan bir iddia kafaları karıştırdı.

GÜNLÜK KONAKLAMA ÜCRETİ 3 BİN TL OLUR MU?
Kentte faaliyet gösteren otel işletmelerinin 15-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroAntep Festivali öncesi, konaklama ücretlerine zam yaptıkları, bazı otellerde günlük konaklama ücretinin 3 bin TL’ye yükseldiği ileri sürüldü. Festival öncesi gündeme düşen bu iddia, kentte fırsatçılığın sektör tanımadığının da göstergesi oldu.

TÜRSAB’DAN OTELLERE ELEŞTİRİ
TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurul Başkanı İbrahim Halil Kılınç, otellerin uyguladığı fiyat politikalarını eleştirdi. Kılınç, ‘’ Günlük otel konaklama ücretlerini 300-400 liradan bin 500 liraya çıkaran oteller bulunuyor ve var olan rezervasyonu ve tur organizasyonlarını iptal edip yeni fiyattan oda satmaya çalışıyorlar. Bu ciddi anlamda Gaziantep’in itibarını yerle bir ediyor, şehrimizi kötü gösteriyor ve iyi bir intiba oluşmayacak. Festival nedeniyle günlük konaklama ücretlerini artırmak fırsatçılıktır. Bir an önce Gaziantep Valiliği harekete geçerek otellere yönelik denetim gerçekleştirmeli” ifadelerini kullandı.

DOMOTEX HALI FUARI SIRASINDA DA AYNI DURUM YAŞANDI
Daha önce kentte düzenlenen Domotex Halı Fuarı sırasında aynı durum yaşanmıştı. Günlük konaklama ücretlerinin 1000 TL’nin üzerine çıkması sonrası firmalar, yoğun tepki göstermiş, fahiş zamlar kentte tartışma konusu olmuştu.

Aynı durumun 4. Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) öncesi gündeme gelmesi, hem festivale hem de kente büyük zarar verecek. Yetkililerin festival öncesi denetimler yaparak, bu fahiş fiyatların önüne geçilmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri