Dünyanın En Doğal Balı Anzer Balı Oldu!

Ülkemiz bal üretiminde hatırı sayılır bir yere sahiptir. Çin’den sonra dünya üzerinde en çok bal Türkiye’de üretiliyor. Ancak ihracat politikası ve ürünleri gerektiği gibi tanıtamama, üretilen balın ihracat hacminin düşük olmasına neden oluyor. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde arı ürünleri ve bal üreticiliği yapılıyor. Bu da arı ürünleri ve balın ülkemizde çok fazla tüketilmesine imkân sağlıyor. Bal üretiminde gerçekleştirilen rekolte kendi tüketiminiz dışında balı ihraç etmemize de imkân sağlasa da dünya standartlarını şu an için yakalayamıyoruz. Ancak bu standartları yakalayan Anzer Balı yurt dışı siparişleri de alıyor. Katar, Danimarka, Belçika, Almanya, Hollanda gibi çok sayıda ülkeye de satışı yapılıyor.

Türkiye'de coğrafi işaretli çok sayıda bal çeşitleri bulunuyor. Bunlar arasında son yıllarda daha da tanınan ve ünü Türkiye'yi aşan Anzer Balı’dır. Anzer Balı sahip olduğu içerikle dünyanın en doğal balı olarak görülüyor. Her geçen gün, Anzer Balı’nın bilinmeyen bir faydası ortaya çıkıyor. Üniversiteler tarafından yapılan laboratuar testlerinde dünyanın en doğal balı Anzer balı olarak görünüyor.

Anzer Balı’nın en doğal ballardan biri olmasının sebeplerinden biri ise insan etkisi olmadan yaklaşık 2300 rakım yükseklikte arılar tarafından üretiliyor olmasıdır. Bazı ballar arılara şeker yedirilerek üretildiğinden bunların doğal olmadığı ufak çaplı araştırma ile dahi belli oluyor.  

Anzer Balı Doğal Tatlandırıcı Olarak Da Kullanılıyor

Dünya üzerinde artık yapay tatlandırıcılar ve rafine şeker mümkün olduğu kadar kullanılmıyor. Doğal tatlandırıcı olarak daha çok bal tercih edilmeye başlandı. Mutfağınızda tatlı yaparken ya da çocuklarınıza doğal tatlandırıcı olarak bal kullanabilirsiniz.

Anzer Balı doğal ve kaliteli bal çeşididir. Her yıl belli bir kalitede ve doğallıkta üretiliyor. Doğallığı ve kalitesi üniversite tarafından test ediliyor. İlk üretildiği yıllarla kıyaslandığında şu an daha fazla üretilse de bu sayı Türkiye'nin ve dünyanın taleplerini şu an için karşılamaya yetmiyor.

Anzer Balı sahip olduğu yoğun aroma sayesinde günlük olarak tüketim içinde tercih ediliyor. Ancak Anzer Balı fiyatı ve sınırlı sayıda üretimi buna şu an için çok da imkân vermiyor. Sofralarınızda doğal tatlandırıcı olarak Anzer Balını kullanabilirsiniz. Onlarca hastalığa şifa olarak görülen Anzer Balı, dünyadaki en doğal ballardan biridir.

Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan laboratuar testleri sonucunda Anzer Balı içeriği değerlendirilip hakiki ibaresi ile satışı yapılıyor. Hakiki ibaresi bu balın doğal ve insan etkisi olmadan üretildiğini de gösteriyor. Doğal ve hakiki bal olduğundan da doğal tatlandırıcı olarak tercih edilse bile şeker hastalarına zararı bulunmuyor. Dünya üzerindeki en doğal ballardan biri olduğundan çok sayıda hastalığa da şifa oluyor. Yüzlerce çeşit endemik bitkinin üzerine arıların konması sonucu üretilen Anzer Balı şu an dünya üzerindeki en doğal ballardan biridir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri