FK TİKVEŞ 1930 Yönetim kurulu üyesi Bekir AYAZ K.K.T.C. Futbol Federasyon başkanı Hasan SERTOĞLU’na ziyaret

Kuzey Makedonya Kavadarci bölgesi süper ligi takımlarından FK TİKVEŞ 1930 yönetim kurulu üyesi ve Bekir AYAZ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyon Başkanı Hasan SERTOĞLU’na nezaket ziyaretinde bulundu.

K.K.T.C Başkenti Lefkoşe’de bulunan Futbol Federasyon merkezi ana binasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, K.K.T.C. nde Sporun pozitif değerleri kapsamında ada futbolunun geleceği masaya yatırıldı.
Bekir AYAZ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Futbol Federasyonunun FİFA ve UEFA veznindeki halen yürürlülükte bulunan tüm koşulları yerine getirdiğini, müsabakalara girerken UEFA kriterlerine uygunluk standardına yakın olduğu fakat icra komitesi yetkilileri tarafından alınan kararların ne yazık ki hep aleyhte olduğu gözlemlenmiştir. Buda bizleri demoralize etmektedir.
AYAZ: FIFA ve UEFA Tüzüklerine binaen UEFA İcra Komitesi tarafından görevlendirilecek Dış Hukuk Uzmanları ile üç üyeli bir hukuk kurulmasını bundan sonraki süreçte talep ederek olayın siyasal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, FIFA, faaliyetlerinde ve ilişkilerinde insan haklarına saygı gösterme sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir.
FIFA Statüsü'nün 3. maddesinde yer almakta olan "FIFA, uluslararası kabul görmüş tüm insan haklarına saygı göstermeyi taahhüt eder ve bu hakların korunmasını teşvik etmek için çaba gösterecektir."ilkesine bağlı kalmasını arzu ediyoruz dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri