Okul alışverişi eziyete döndü. Kırtasiye Ürünlerine gelen zamlar velileri bezdirdi

Okullar 12 Eylül Pazartesi günü açılıyor. Veliler çocuklarının okulda kullanacağı forma, çanta, kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaçları tamamlamak için bugünlerde mağaza mağaza gezmeye başladı. Ancak vitrinlerdeki fiyatlar, okula başlama, okul alışverişi heyecanını eziyete döndürüyor.

Okul alışverişi için mağazaların yolunu tutan veliler “Evet her şeye zam geldiğini biliyoruz da bu fiyatlar çok fazla. Ben çocuğumun formasına mı yetişeyim çantasına mı? 100 liradan aşağı değil fiyatlar. Bir çanta aldım 200 lira 2.sınıf bu çocuk geçen sene 50 liraya ablasına almıştım. Her şeyden soğuttular bizi ağız tadıyla çocuğumuza alışveriş yapamaz olduk” şeklinde konuştu.

Başka bir veli “Daha yeni okuldan geliyorum. Torunumu okula yazdırdım, okuldan A4 kağıdı istediler 100 lira oraya verdim. Ben daha bu çocuğa forma, ayakkabı, çanta alacağım. Masraf üzerine masraf. Hangi birine yetişeceğimizi şaşırdık. Hepsini almak zorundayız. Bunu üzerine bir de kırtasiye malzemeleri var. Her şeye yüzde yüz zam gelmiş.”dedi.


HEM MÜŞTERİ İÇİN HEM DE BİZİM İÇİN ÇOK ZOR BİR SÜREÇ                                                

Fiyatlarla ilgili görüştüğümüz çanta üreticisi Hüseyin Urul ise” Okul çantalarımızda yaklaşım yüzde 200 artış oldu. Bugün 100 liraya aldığımız ürünü 200 liraya satamıyoruz. Zaten vatandaşın alım gücü yok. İnsanlar eski çantalarıyla idare etmek zorunda kalıyor. Mesela 150 liraya aldığımız çantaları 180-200-220 civarına kadar satabiliyoruz.

Okula gidecek öğrencilerimiz için de valizlerimiz var; 500 liradan başlıyor. Onların fiyatı zaten ateş pahası. Vatandaşlar gibi biz de bugün aldığımız ürünü ertesi gün aynı fiyata alamıyoruz. Yeni ürün aldığımızda müşteriye de aynı fiyattan veremiyoruz. Yani satıcı olarak fiyatlardan biz de memnun değiliz. İlk okul öğrencisine uygun bir çantam var; 150 liraya geldi. Ben bunu 200 liraya satıyorum. Vatandaşlar fiyatı duyduktan sonra almaktan vazgeçiyor. Hem müşteri için hem de bizim için çok zor bir süreç. Geçen seneye göre işlerimiz çok sakin geçiyor “ifadelerinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri