İmplant tedavisi ne kadar sürer

Hızla gelişen teknoloji, modern tıbba en çok fayda sağlayan şeydir. Diş hekimliği de son yıllarda bundan faydalandı. Bu yazımızda modern diş hekimliğinde kullanılan tedavi yöntemlerinden bahsetmek istiyoruz.

Dişleri kaybetmek sağlık ve kozmetik açıdan sorun yaratır. Gelişen teknoloji diş hekimliğine de fayda sağlıyor. Dental implant tedavisi, geleneksel olarak kullanılan köprü ve protezlere alternatif olarak geliştirilmiştir. Peki implant tedavisi nedir, implant tedavisi nasıl ve kimler için yapılır?

İmplant tedavisi nedir?

İmplant, diş kayıplarının tedavisinde kullanılan ve çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidadır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlerin zarar görmemesidir. Yani komşu dişlerin kesilmesine gerek yoktur. İmplant kök görevi görür ve doğal diş gibi yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz.

Kimlere İmplant tedavisi uygulanır

İmplant tedavisi, çene ve yüz kemiklerinin gelişimini tamamlamış 18 yaşını doldurmuş kişilere uygulanır. Tedavi öncesi röntgen ile çene kemiği yapısının implantasyona uygunluğu belirlendi. Diyabetli hastalarda tedaviden önce hastalık şartlandırılmalıdır. Kan sulandırıcı kullanan kişilerde tedavi öncesi ilaç kesilir. Osteoporozu olan kişiler uygun tedaviyi aldıktan sonra implant tedavisi alabilirler.

İmplant nasıl yapılır?

Konya İmplant tedavisi hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılır. İşlem öncesi detaylı bir muayene ve röntgen gereklidir. Çene kemiğini ve kalan dişleri ölçün. Dental implantları yerleştirmek için iki seçenek vardır. Tek aşamalı prosedürde implant yerleştirildikten sonra geçici bir başlık takılır. İki aşamalı bir işlemde diş implantı yerleştirildiğinde diş etinin etrafına sarılır ve bir yara bırakır. Daha sonra protez kafa takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirildi ve iyileşme süresi alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay oldu. Bazen yeni yapılmış dişler hemen implante edilebilir. Porselen taç yöntemi ile hastalar güvenle gülümseyebilir, konuşabilir ve yemek yiyebilir.

Zirkonyum implantlar, titanyum implantların dayanıklılığını artırmak için tasarlanmış yeni nesildir. Özellikle dar kemerlerde dayanıklılığı arttırmak için kullanılır. Dayanıklılık dışında titanyumdan hiçbir farkı yoktur.

Zirkonyum diş kaplamalarında da kullanılmaktadır. Zirkonyum doğal dişler gibi beyazdır ve ışığı yansıtır. Bu nedenle dayanıklılık kadar estetik açıdan da oldukça kullanışlıdır. Ağızda paslanma ve metalik tat bırakmaz. Zamanla renk değiştirmez. Vücuda zarar vermez.

İmplant tedavisi ne kadar sürer ?

Diş tedavisi için en pratik yöntem elbette sadece diş kaybında değil, diş eti tabanındaki kemikte, bir olay sonrası herhangi bir hasar sonrası veya tüm dişler birlikte kaybedildiğinde kullanılan en pratik yöntemdir. Yaşlanma nedeniyle çene kemiğindeki değişikliklerle. İmplant ile tedavi önce çene kemiğine yapay bir protez yerleştirilip, ardından belirgin olmayan bir yapay dişin çene kemiği ile birleşerek çıkıntılı diş bölgesine takılmasıyla gerçekleştirilir. Uygulama, yapay kemiğin ilk yerleştirilmesi ile başlar ve hastanın ağız içi genişliğine veya ağız içi uygulanabilirlik durumuna göre teşhis konulduktan sonra yerleştirme başlar. Aksi takdirde işlem, tartışılan durumlara göre yaklaşık 10 dakika ile yarım saat arasında değişebilir. Ancak bu ilk uygulama işleminin çene yapısı dar olan hastalarda birkaç saat kadar sürdüğü söylenebilir. Uygulanan suni temelin daha sonra kemikleşmesi için dişlerin yerleştirilmesi ve çene ve dişlerin kullanım süreci hiç de zor değildir, yaklaşık 3 ay ile 8 ay gibi bir süre belirlenebilir.

İmplant yapılabilmesi için gerekli kriterler ?

Çene kemiğinin yeterince kalın ve uzun olması durumunda implant hemen yapılabilir. Çene kemiğinin yetersiz olduğu durumlarda bölgeye farklı işlemler uygulanarak implantasyon için kemik çıkarılır. Hastalar ameliyat sonrası ağız hijyenine dikkat etmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri