Elipse Yutulabilir Mide Balonu Nedir? Nasıl Çalışır?

Son zamanların en popüler zayıflama yöntemlerinden biri de Elipse yutulabilir mide balonu işlemidir. Elipse yutulabilir mide balonu özellikle obezite tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Fazla kilolarından bir türlü kurtulamayan ve kiloları yüzünden sağlık problemi yaşayan kişiler için elipse yutulabilir mide balonu seçeneği kullanılır. Özellikle aşırı kiloları ile başı dertte olan kişilere daha uygun olmaktadır. Farklı yöntemler kullanarak zayıflayamayanlar için en iyi alternatifler arasında yer alır. Elipse mide balonu ve sıkı bir diyet yardımı ile istenmeyen kilolardan kurtulmak mümkündür. İnce bir tüpe bağlı olan bir hap şeklinde olmaktadır. Ortalama olarak 5 ay gibi bir süre midede kalmaktadır.

Elips Yutulabilir Mide Balonu Tek Başına Yeterli Midir?

Elipse yutulabilir mide balonu işlemi zayıflamak için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle kişiye uygun bir diyet listesi ile de desteklenmesi gerekir. Kişiye özel bir diyet listesi sayesinde kilo vermek çok daha kısa sürecek ve uygulama güzel sonuçlar verecektir. Bu nedenle işlem sonrasında doktor tarafından verilen diyet listesine uygun şekilde beslenmek gerekir. Çünkü yutulabilir balon sonrası yeme düzeni eskisi gibi olmamalıdır. Mideye zarar verecek besinler tüketilmemesi gerekir. Bu noktada diyetisyen desteği gereklidir. Kişiler sağlıklı ve düzenli şekilde beslenerek süreci daha sağlıklı bir şekilde tamamlayabilir.

Elips yutulabilir mide balonu herhangi cerrahi müdahale gerektiren bir işlem değildir. Yutulabilen mide hapı olarak da ifade edilmektedir. Hasta açısından son derece konforlu bir zayıflama seçeneğidir. İşlem sonrasında hemen gündelik yaşantıya dönülür. Cerrahi bir müdahale gerektirmediği içinde sık sık tercih edilen bir seçenek olmaktadır. Faydalı ve zararlı yönleri olmakla beraber birçok kullanıcısı vardır. Komplikasyon oluşmaması da önemli avantajlarından biridir. Konforlu ve hızlı bir işlem olması da hastaların ilgisini çekmektedir.

Kimler Elips Yutulabilir Mide Balonu Kullanabilir?

Elips yutulabilir mide balonu herkese uygun bir tercih olmayabilir. Öncelikle kişilerin vücut kitle endeksi 25 ve üzeri olması gereklidir. Bunun yanı sıra ciddi ve hayati bir sağlık sorununda bulunması durumunda bu işlem uygulanmaz. Kanser veya reflü hastaları için uygun bir işlem değildir. Kişilerin elips yutulabilir mide balonu işlemine uygunluğu doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir. Uygun olması durumunda işlem gerçekleştirilir.

Uygulaması oldukça kolaydır. Anestezi ve endoskopi gerektirmeyen bir işlemdir. Ortalama olarak yarım saat gibi bir süreçte yutulabilir mide balonu işlemi son bulur. Uygulama aşamasında ilk olarak kişinin uygunluğu test edilir. Daha sonra ise mide balonu hastaya yutturulur. Tam olarak mideye yerleşmesi gerekir. Mide de ki konumunu öğrenmek için röntgen çekilir. Röntgen yardımı sayesinde mideye yerleştirilen balon artık işlem için hazır hale gelir. Balonun içine hava veya su doldurularak şişirilir. Balon yeterli oranda şişirilmesinin ardından katater içeriden çıkarılmaktadır. Katater çıkarılmadan önce tekrar röntgen çekilmesi gerekir. Bunun nedeni ise balonun ne ölçüde şiştiğini görmektir. Çekilen röntgende herhangi bir eksiklik olmaması durumunda katater çıkarılarak, işlem sorunsuz bir şekilde halledilir.

Elipse yutulabilir mide balonu işlemi uygulaması oldukça kısa ve zahmetsizdir. Cerrahi müdahale olmadığı için herhangi bir zorluğu söz konusu olmaz. Uygulama ve çalışma işlemi uzman doktorlar tarafından gerçekleşmektedir. Bu nedenle aksi bir durum yaşanması gibi bir şey söz konusu olmaz. Uygulama sırasında elbette ki sıfır risk söz konusu değildir. Her işlemde olduğu gibi riskleri bulunur. Ancak uzman kişiler tarafından kontrol altında tutularak yapıldığında bu riskler en aza inmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri