ASKF’den şenlik havasında lig

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Şehitkamil Belediyesi bu sezon bir ilke imza attı.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Şehitkamil Belediyesi bu sezon bir ilke imza attı. Şehrimizde ilk kez 11-12 ve 13-14 yaş kategorisi yaz ligi oluşturuldu. ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, Gaziantep’te alt yapıyı güçlendirmek ve Gaziantep gençliğine hizmet etmek adına iki grup halinde bir lig oluşturulurken yaz ayını çocuklar adeta futbol şenliği içerisinde geçirdi.

34 TAKIMDAN OLUŞUYOR
Tüm Amatör takımların katılımıyla gerçekleşen ve çok sayıda yıldız adayı futbolcuların oynadığı 12 ve 14 yaş kategorisi liglerine en büyük destek Şehitkamil Belediyesi’nden ve Başkan Rıdvan Fadıloğlu’ndan geldi. Gaziantep’te bir ilke imza atılarak 2 yıllık pandemi sürecinde sokağa dahi çıkamayan çocuklar adeta festival ortamında geçen yaz liginde mücadele etmeye devam ediyorlar. İki grup halinde oluşan liglerde 12 yaş kategorisinde 18 takım, 14 yaş kategorisinde ise 16 takım mücadele ediyor.

ŞAMPİYON YOK, HERKES ŞAMPİYON
Alt yapıya büyük önem veren ve Gaziantepli çocukların spora yönelmesini sağlayan Şehitkamil Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bir ilke imza atarak 34 takımdan kurulan yaz ligini oluşturdular. ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, önceki gün Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile bir araya gelerek tesisleşme ile futbola büyük katkı sağlayan Şehitkamil Belediyesi ve Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nun destekleriyle yaz ligini oluşturduklarını söyledi. 34 takımın alt yapısında bulunan genç futbolcuların yaz liginde mücadele ettiğini dile getiren Gözegir, “ Türkiye’de bir ilke imza attık. Rıdvan başkanımızın destekleriyle iki yıldan buyana pandemi nedeniyle spordan uzak kalan çocuklarımızı böyle bir ligde buluşturduk. 11-12 yaşındaki çocuklarımızı aynı ligde, 13-14 yaşındaki çocuklarımızı ise aynı ligde buluşturduk. Maçlar şenlik havasında ve cıvıl cıvıl geçiyor” dedi.

TAKIMLARDA YABANCI OYUNCU OLABİLECEK
Şehitkamil Belediyesi, ASKF ve Futbol İl Temsilcisi Vahdettin Balsu’nun işbirliğinde oluşturan yaz liginde çok sayıda oyuncu futbol oynarken takımlara birde yabancı imkanı sağlandı. Her takım istediğinde Gaziantep’te yaşayan yabancı uyrukla çocuklardan iki kişiyi kadroya alabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri