Cam Balkon Temizliği Nasıl Yapılır?

Pencere temizliği alt katlarda sorun teşkil etmese de üst katlarda oldukça zahmetli bir iştir. Bu sebepten şikayetçi olan apartman sakinleri ise üst katlarda çoğu zaman cam balkon kullanmaktadır. Temizlik ve pratiklik açısından oldukça mantıklı olan cam balkon sistemi tozun balkona girmesini engellerken aynı zamanda camın kirlenen tarafını da temizlemek için kolaylık sağlar. Pekâlâ oldukça kolay olan cam balkon temizliği hakkında merak edilen ilk şey balkon camı nasıl temizlenir sorusudur. Bu soruya yanıt arayabilmek için ilk önce balkon camının sürgülü ya da katlanır olduğunu bilmek gerekir.

Katlanır cam balkon pencerelerinde, temizlik yapılabilmesi için ilk olarak katlanır pencerelerden birisini açmak gerekir daha sonra sırasıyla bu pencereler yatay olarak döndürülerek temizlenir. Katlanır cam balkon temizliği oldukça kolay olup çok pratik bir şekilde yapılmaktadır.

Sürgülü cam balkon temizliği ise katlanır cam balkon temizliğine nazaran araları silmesi zahmetli olduğu için daha zordur. Sürgülü cam balkon temizliği yapılabilmesi için de sürgülerin hepsini bir tarafa çekilmesi lazım. Sırasıyla temizlenen camlar tekrardan olduğu yere çekilir. Bu sayede sürgülü camlar temizlenmiş olur.

Cam balkon temizliği yapabilmek için pek çok yöntem vardır. Bunlardan ilki mikrofiber bezlerdir. Bu mikrofiber bezler, camın pratik bir şekilde silinmesini sağlarken aynı zamanda parlatır. Diğer yöntemlere göre biraz daha az kullanılır olsa da mikrofiber camların ilk günkü gibi kalmasını sağlamak için en etkili yoldur. İkinci bir yöntem ise çift taraflı cam sileceğidir. Camın iki tarafını da eş zamanlı temizlemeyi sağlayan bu aparat sayesinde cam temizliğini hızlı bir şekilde yapmak mümkündür. Cam balkon temizlemenin farklı yolları olduğu gibi akıllara siyah cam balkon ne ile temizlenir sorusu da gelmektedir. Temizliği diğer camlardan farklı olmayan siyah cam, çift taraflı cam sileceği ya da mikrofiber bezle temizlenir. Fakat bu gibi zor bulunan ve maliyeti çok olan ürünler her ne kadar hızlı bir şekilde temizlik sağlayıp camı parlatsa da maliyetinden dolayı başka yollar da aranmaktadır. Haliyle cam temizlemenin pratik yolları merak edilmektedir.

Cam temizlemenin en pratik yolu gazete ve kağıttır. Nemli gazete ve kâğıt parçaları sahip oldukları yapıdan dolayı kolayca camların temizliğini sağlar. Gazete ve kâğıt, temizlik bittikten sonra da camların ışıl ışıl parlamasını sağlayacaktır. Bir diğer etkili pratik yöntem ise sirkedir. Cam temizleme suyuna birkaç yemek kaşığı sirke koyulduğu takdirde buğulanma engellenecek ve camlar çok daha parlak olacaktır. Oldukça kolay olan bu yöntem ile camlar elmas gibi parlayacaktır. Son olarak en pratik yollardan bir tanesi de bez ve şampuandır. Cam temizleme suyunun olmadığı durumlarda kullanılan bu yöntem sayesinde şampuanı suyla karıştırarak bezle temizlemesi mümkündür. Böylece cam balkon temizliği en pratik yöntemler sayesinde yapılabilir.

Bunlara ek olarak cam temizlemenin kolay yolu, katlanır camlarda ilk olarak kanatları tek bir yerde toplamaktır. Daha sonra toplanan kanatlar yatay olarak en köşeye çekilir. Sırasıyla diğer köşeye çekilen kanatlar diğer köşede arkalı ve önlü olarak temizlenir. Daha sonra diğer kanatlarda da bu işlem uygulanır. Bu sayede en kolay yoldan cam balkon temizliği sağlanır. Sürgülü camlarda ise en kolay temizleme yolu, çift taraflı cam sileceğidir. Katlanır camların aksine sürgülü camlarda arka tarafa ulaması zor olduğu için en kolay ve etkili yöntem, bu mıknatıslı çift taraflı cam sileceğidir. Uygulanışı ise oldukça basittir. Öncelikle tüm kanatları tek köşeye çekmek gerekir. Ardından sırasıyla diğer köşeye gönderilmek üzere ortaya çekilen bu kanatlar, çift taraflı cam sileceği ile temizlenir. Lakin camları çıkartılarak temizlenmek istenirse temizlik için en kolay yol nemli bir gazete parçası ile cam temizleme suyudur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri